Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: «Πάγωμα τιμών» λόγω χιονιά τον Φεβρουάριο

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Φεβρουάριο, λόγω της βαρυχειμωνιάς που έπληξε τις ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των νέων ανέργων μειώθηκε λίγο την περασμένη εβδομάδα.

ΗΠΑ: «Πάγωμα τιμών» λόγω χιονιά τον Φεβρουάριο
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Φεβρουάριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι πολλές και δυνατές χιονοπτώσεις «πάγωσαν» την οικονομία και τις τιμές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, ο CPI παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον Ιανουάριο και αυξήθηκε 2,1% σε ετήσια βάση.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί ανεπαίσθητα 0,1% στον μήνα και 2,3% στο 12μηνο. Τον Ιανουάριο είχε σημειωθεί αύξηση 0,2% στις τιμές καταναλωτή και 2,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2009.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας μειώθηκε στις 457.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 455.000 αιτήσεις, κατόπιν τις 462.000 της προηγούμενης μέτρησης.

Τέλος, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ εμφάνισε έλλειμμα 115,59 δισ. δολάρια στο δ΄τρίμηνο, έναντι 102,34 δισ. δολ. στο γ΄τρίμηνο 2009 και 119 δισ. δολ. που περίμεναν οι αναλυτές. Το έλλειμμα αντιστοιχεί στο 3,2% του αμερικανικού ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v