Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή, επιφυλακτική εικόνα στην Wall Street

Μικτά, περιορισμένα πρόσημα επικρατούν στην Wall Street, μετά το πρόσφατο ανοδικό σερί. Πολλές αλλά περιορισμένης βαρύτητας οι στατιστικές ανακοινώσεις. Η ελληνική κρίση "στοιχειώνει" και πάλι τις αγορές.

Μικτά, περιορισμένα πρόσημα επικρατούν στην συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου σήμερα, μετά την κατάκτηση των υψηλών έτους στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 10.744 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,03% στις 1.165 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 2.389 μονάδες.

Ο Dow έχει αποκομίσει κέρδη σε επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις και τερμάτισε χθες στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο 2008.

Η νέα κλιμάκωση των εξελίξεων όσον αφορά την ελληνική δημοσιονομική κρίση επαναφέρει κλίμα επιφύλαξης στις διεθνείς αγορές.

Τα στατιστικά μεγέθη της ημέρας για την αμερικανική οικονομία ήταν πολλά αλλά είχαν μικτή, περιορισμένη επίδραση. Ανακοινώθηκε στάσιμος πληθωρισμός εξαιτίας του «παγώματος» τιμών λόγω της παγωνιάς, μικρή μείωση στους νέους ανέργους και μετρημένη αύξηση στους δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας και μεταποίησης.

Πιέσεις υφίστανται οι τράπεζες, παρακολουθώντας την πορεία της μεταρρύθμισης της τραπεζικής εποπτείας στο σώμα του Κογκρέσου.

Κέρδη 1,7% αποκομίζει η DuPont, ενώ η Boeing ενισχύεται 1,5%.

Η Hewlett-Packard ενισχύεται 0,8% μετά την κατάθεση μήνυσης σε αρκετούς κατασκευαστές μελάνης εκτυπωτών.

Η μετοχής της Guess ενισχύεται 1,1% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών 81%.

Με άνοδο 7,8% αντιδρά η μετοχή της GameStop στα αποτελέσματα δ΄τριμήνου, ενώ η Nike εμφανίζει αναρρίχηση 6%.

Ο τίτλος της FedEx υποχωρεί 3% παρά την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων τριμήνου, η οποία όμως προεξοφλήθηκε στην άνοδο προηγούμενων συνεδριάσεων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με αρνητικές τάσεις, αλλά το μεσημέρι επικράτησε προσπάθεια σταθεροποίησης, και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε πρακτικώς αμετάβλητος, ο DAX 0,2% χαμηλότερα, και ο CAC 0,5% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v