Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική εικόνα στη Wall μετά τα macro ακινήτων

Θετικά πρόσημα επαναφέρουν στην Wall Street, τα κρίσιμα στοιχεία για την αγορά κατοικίας, που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων. Θετική ψυχολογία για τα επιτόκια Fed αλλά και για εξεύρεση λύσης στην Ελλάδα.

Τα κρίσιμα μεγέθη για την αγορά κατοικιών, που παραμένει βασικός «αδύναμος κρίκος» στην επιχείρηση οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ, δεν απογοήτευσαν τους επενδυτές και στηρίζουν σε περαιτέρω κέρδη το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Μετά από σταθεροποιητικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,38% στις 10.822 μονάδες, ο S&P 0,18% στις 1.167 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,15% στις 2.398 μονάδες.

Παρά το υποτονικό κλίμα στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, ο Dow έκλεισε τελικώς χθες με νέα άνοδο, στα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών.

Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι οι μεταπωλήσεις οικιών μειώθηκαν λιγότερο απ'όσο αναμενόταν τον Φεβρουάριο και αυξήθηκαν 7% σε ετήσια βάση.

Θετικά επιδρούν στην επενδυτική ψυχολογία τα σχόλια κορυφαίου στελέχους της Fed, που δήλωσε ότι η απαράδεκτα υψηλή ανεργία και ο συγκρατημένος πληθωρισμός δημιουργούν την εικόνα ότι η πιστωτική πολιτική των ΗΠΑ θα παραμείνει «διευκολυντική» για αρκετούς μήνες ακόμη.

Η συνεχιζόμενη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνευσεων ανά τον πλανήτη, επίσης λειτουργεί ευεργετικά στο χρηματιστηριακό κλίμα.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Lions Gate της Time Warner και η Access Industries έχουν καταθεσει ανταγωνιστικές προσφορές για την MGM.

Η μετοχή της Walgreen ενισχύεται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της Adobe Systems για τη συνέχεια.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ελπίδες εξεύρεσης λύσης για την ελληνική κρίση πριν την συνοδο κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο ενισχυεται 0,57%, ο DAX 0,34%, ενώ ο CAC αποκομίζει κέρδη 0,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v