Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 18 μηνών οι Dow και Nasdaq

Η έγκριση του νομοσχεδίου μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας απομάκρυνε τις ανησυχίες των επενδυτών για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και ώθησε σε υψηλό 18 μηνών Dow και Nasdaq. 

Η έγκριση του νομοσχεδίου μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας απομάκρυνε τις ανησυχίες των επενδυτών για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και ώθησε σε υψηλό 18 μηνών Dow και Nasdaq.

Αναλυτικά, ψηφίστηκε από το Κογκρέσο το νομοσχέδιο μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας της κυβέρνησης παρά τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών.

Σημαντικά κέρδη για τους τίτλους του κλάδου της υγείας.

Κέρδη 5% για την εταιρία διαχείρισης νοσοκομείων Tenet και άνοδος 3% για τη μετοχή της ασφαλιστικής UnitedHealth.

Ωστόσο, τα κέρδη στη Wall ήταν περιορισμένα καθώς παραμένουν ανοιχτά τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τους επενδυτές στις προειδοποιήσεις του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου για τα ελλείμματα στις προηγμένες οικονομίες.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, η μετοχή της AIG υποχώρησε 2% μετά την ανακοίνωση της Star International ότι θα προχωρήσει στην πώληση 10 εκατ. μετοχών του ασφαλιστικού ομίλου προς 278 εκατ. δολάρια στην UBS.

Επιπλέον τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Williams- Sonoma ώθησε την μετοχή της υψηλότερα κατά 5%.

Στον αντίποδα, η αύξηση στην κερδοφορία της εταιρίας Τiffany ήταν κατώτερη των προσδοκιών των αναλυτών με συνέπεια η μετοχή να υποχωρεί λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 3%.

Άνοδος 0,7% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 81,25 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της παραμένει αμετάβλητη στα 27,16 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί 0,25% στα 4,03 δολάρια. Άνοδος 1,9% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,29 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,41% στις 10.785,89 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,51% στις 1.165,81 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,88% στις 2.395,40 μονάδες.

Σημαντικές πιέσεις επικράτησαν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μέχρι το μεσημέρι, όταν η ανάκαμψη της Wall Street περιόρισε τις απώλειες. Τελικά ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,1% χαμηλότερα στις 5.644 μονάδες, ο DAX 0,8% υψηλότερα στις 5.987 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,07% στις 3.928 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v