Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις κερδών στη Wall

Τα απογοητευτικά μεγέθη για την αμερικανική ανάκαμψη και η υποβάθμιση της Πορτογαλίας, προκαλούν επενδυτική υπαναχώρηση στην Wall Street, μετά τα κέρδη των δύο τελευταίων εβδομάδων. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών.

Τα απογοητευτικά μεγέθη για την αμερικανική ανάκαμψη και η υποβάθμιση της Πορτογαλίας, προκαλούν επενδυτική υπαναχώρηση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τα κέρδη των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,4% στις 10.844 μονάδες, ο S&P 0,53% στις 1.167 μονάδες, ο Nasdaq 0,64% στις 2.399 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε μικρή και χαμηλότερη της αναμενόμενης αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, καθώς και ξαφνική πτώση στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών τον Φεβρουάριο.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η Wall Street σημείωσε νέο ράλι τιμών στις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης, με εύρωστη άνοδο σε μετοχές πρώτων υλών και βιομηχανίας, με αποτέλεσμα ο δείκτης Dow να κλείσει με άνοδο επί 10η συνεδρίαση στις 11 τελευταίες και στα υψηλότερα επίπεδα 18 μηνών.

Οι ανησυχίες για την ευρωζώνη συνεχίζουν να επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία, καθώς εμφανίζονται ποικίλα εμπόδια στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας, ενώ παράλληλα η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας.

Μολονότι πάντως επικράτησαν πιέσεις στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, εξαιτίας της υποβάθμισης της Πορτογαλίας, οι τιμές των βασικών δεικτών στις μεγάλες ευρωαγορές έκλεισαν με ήπια άνοδο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,07% στις 5.677 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,36% στις 6.039 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,07% στις 3.949 μονάδες. Το χρηματιστήριο της Πορτογαλίας τερμάτισε 1,03% χαμηλότερα.

Στην Wall Street, η μετοχή της MF Global αντιδρά με εκτίναξη 15% στον διορισμό πρώην στελέχους της Goldman Sachs ως διευθύνοντος συμβούλου.

Η Adobe Systems αντιδρά με άνοδο 5,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Builder Lennar αποκομίζει ανάλογα κέρδη μετά την μείωση των ζημιών της.

Η ConocoPhillips αντιδρά με ήπια άνοδο στην μείωση τους μεριδίου της στην Lukoil σto 10% και την επαναγορά μετοχών ύψους 5 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v