Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος στη Wall Street μετά το ΑΕΠ Q4

Η πολυπόθητη συμφωνία για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας προσφέρει ανακούφιση στις διεθνείς αγορές και η Wall Street κινείται ελαφρώς υψηλότερα, παρά την μικρή υποβάθμιση στο ΑΕΠ δ΄τριμήνου. Διόρθωση ευρωαγορών.

Η πολυπόθητη συμφωνία για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας προσφέρει ανακούφιση στις διεθνείς αγορές και η Wall Street κινείται υψηλότερα, παρά την μικρή υποβάθμιση στο ΑΕΠ δ΄τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,21% στις 10.865 μονάδες, ο S&P 0,16% στις 1.169 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,42% στις 2.407 μονάδες.

Στις πρώτες ώρες των συναλλαγών εκτιμάται, σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτών ότι κυριαρχούον συναλλαγές με επίκεντρο τις εξελίξεις για το ζήτημα των ελληνικών χρεών.

«Υπάρχει μια αίσθηση ότι επικρατεί συγκεκριμένη δομή πλέον, δηλαδή, εάν πάμε από την Ελλάδα στην Πορτογαλία, θα ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα από χώρα σε χώρα,» τονίζει αναλυτής στο Reuters.

Το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε 5,6% στην τελική μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου, έναντι 5,9% στην προηγούμενη μέτρηση. Πάντως, οι αγορές παραγώγων αντέδρασαν με περιορισμένη συγκράτηση στην ανακοίνωση.

Από το εταιρικό μέτωπο, θετικά αντιδρά η μετοχή της Apple στην αναβάθμιση από την Credit Suisse.

Θετική ψυχολογία επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη στην ελληνική στήριξη, αλλά πάντως οι τάσεις το μεσημέρι είναι διορθωτικές, μετά την κατάτκηση υψηλών 18 μηνών, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στους κλάδους φαρμάκων και πετρελαίου.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,4%, ο DAX 0,28%, ενώ ο CAC 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v