Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελπίδες ανάκαμψης συντηρούν ανοδικά την Wall

Ελπίδες επιτάχυνσης της οικονομικής ανάκαμψης στηρίζουν υψηλότερα τις διεθνείς αγορές, με την Wall να συνεχίζει ανοδικά, μετά από τέσσερις επάλληλες εβδομάδες κερδοφορίας. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές.

Ελπίδες επιτάχυνσης της οικονομικής ανάκαμψης στηρίζουν υψηλότερα τα διεθνή χρηματιστήρια και εμπνέουν ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων, με τους βασικούς δείκτες της Wall Street να συνεχίζουν υψηλότερα, μετά από τέσσερις συνεχόμενες κερδοφόρες εβδομάδες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 10.881 μονάδες, ο S&P 0,4% στις 1.171 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,46% στις 2.406 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο στις ΗΠΑ, θετικά επιδρά στην επενδυτική ψυχολογία η αύξηση, έστω και μικρή, στις καταναλωτικές δαπάνες τον Φεβρουάριο που ήταν η πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση και υποδεικνύει πιθανή επιτάχυνση της ανάκαμψης.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν στα τέλη της εβδομάδας.

Στην Ευρώπη ανακοινώθηκε βελτίωση του σύνθετου δείκτη οικονομικού κλίματος, που, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις εκτόνωσης της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ενέπνευσαν θετικές τάσεις στις ευρωαγορές.

Το μεσημέρι πάντως αρκετοί δείκτες "γυρίζουν" πτωτικά εξαιτίας ρευστοποιήσεων σε τράπεζες αλλά και ενεργειακές μετοχές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,26%, ο DAX ενισχύεται 0,23%, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,39%.

Με εύρωστα κέρδη ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση πολλές ασιατικές αγορές, αντλώντας στήριξη και από την ανάκαμψη των τιμών των εμπορευμάτων.

Ο σύνθετος δείκτης στη Σαγκάη ενισχύθηκε 2,1% ενώ οι ρωσικές μετοχές αποκομίζουν κέρδη περί το 1,5%, παρά την επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες θύματα στην Μόσχα.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στις ΗΠΑ, στο επίκεντρο η μετοχή της Ford Motor, μετά την επίτευξη συμφωνίας για την πώληση της Volvo Car στην κινεζική Zhejiang Geely προς 1,8 δισ. δολ.

Η Vodafone Group εκτινάσσεται 3% μετά το δημοσίευμα ότι συζητήθηκε συγχώνευση με την Verizon Communications, ως μέσο επίλυσης της διαμάχης τους για τον κοινό βραχίονα Verizon Wireless.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v