Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Obama: Επιτρέπει εξορύξεις στις ανατολικές ακτές

Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το επικαιροποιημένο πρόγραμμα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ύδατα των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει για πρώτη φορά εξόρυξη στις Ανατολικές Ακτές.

Obama: Επιτρέπει εξορύξεις στις ανατολικές ακτές
Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το επικαιροποιημένο πρόγραμμα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ύδατα των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει για πρώτη φορά εξόρυξη στις Ανατολικές Ακτές, στα ανοιχτά της Βιρτζίνια.

Με το νέο πρόγραμμα, ο Πρόεδρος B. Obama ευελπιστεί να αναπτύξει νέες εσωτερικές πηγές ενέργειας, ώστε αφενός να μειωθεί η εξάρτηση των ΗΠΑ από τις εισαγωγές πετρελαίου και να αυξηθεί η προσφορά φυσικού αερίου για να αντικαταστήσει την χρήση άνθρακα, και αφετέρου να δημιουργηθουν νέες θέσεις εργασίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προωθεί παράλληλα στο Κογκρέσο το νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή, που έχει μείνει στάσιμο, σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί στους Ρεπουμπλικανούς με την πρόταση ότι είναι ανοιχτός να επιτρέψει τις θαλάσσιες εξορύξεις, αρκεί να προστατεύονται οι ακτές.

Επί πάνω από 20 χρόνια, απαγορεύονται οι εξορύξεις στις περισσότερες θάλασσες περιοχές στα ανοιχτά του Κόλπου του Μεξικού, λόγω φόβων για επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Η κυβέρνηση «ζυγίζει» τα υπερ και τα κατά των θαλάσσιων εξορύξεων επί μακρόν και έχει "παγώσει" πρόταση της προεδρίας Bush να απελευθερωθεί η δραστηριότητα στις Ανατολικές Ακτές και τις ακτές της Καλιφόρνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v