Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Δυνατό ξεκίνημα στο 3μηνο λόγω στατιστικών

Τα καλά μεγέθη μεταποίησης από Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς και η σημαντική μείωση των νέων ανέργων στην αμερικανική οικονομία, εμπνέουν "μινι-ράλι" στην Wall Street και τις ευρωαγορέςμ στο ξεκίνημα του νέου 3μήνου.

Τα καλά μεγέθη μεταποίησης από Ασία και Ευρώπη και η σημαντική μείωση των νέων ανέργων στις ΗΠΑ, στηρίζουν τις ελπίδες ενδυνάμωσης της οικονομικής ανάκαμψης και ωθούν υψηλότερα τα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,88% στις 10.952 μονάδες, ο S&P 0,97% στις 1.180 μονάδες, ο Nasdaq 0,93% στις 2.420 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, εξασφαλίζοντας ωστόσο άνοδο περί το 5% στο σύνολο του α΄τριμήνου.

Όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην αυριανή ανακοίνωση των κρίσιμων μεγεθών για την ανεργία Φεβρουαρίου, που πιθανότατα να δώσουν σημαντικές ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής ανάκαμψης.

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα ενδεικτικά μεγέθη για τους νέους ανέργους, που μειώθηκαν κατά 6.000 την περασμένη εβδομάδα.

Θετικό στατιστικό κλίμα δημιουργεί και το «κοκτέιλ» ευοίωνων ανακοινώσεων για την πορεία της μεταποίησης σε μεγάλες οικονομίες της Ασίας και της Ευρώπης.

Ο κλάδος μεταποίησης της Κίνας επέδειξε διεύρυνση επί 13ο συνεχόμενο μήνα, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 και παράλληλα τα εργοστάσια στην Βρετανία και την ευρωζώνη επιτάχυναν την παραγωγή τους.

Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε αισθητή αύξηση του δείκτη ISM μεταποίησης και στην αμερικανική αγορά, με άνοδο στο 59,6.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η αγορά του Χονγκ Κονγκ έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, ενώ και οι ευρωαγορές εμφανίζουν δυναμικό ξεκίνημα στο β΄τρίμηνο, έχοντας ολοκληρώσει τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα ανοδου.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει άνοδο 0,8% στις 5.725 μονάδες, ο DAX 1,15% στις 6.224 μονάδες, ενώ ο CAC 1,57% στις 4.036 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο στις ΗΠΑ, η ασφαλιστική Primerica κάνει σήμερα το ντεμπουτο της στο χρηματιστήριο, μετά την αποτίμηση της μετοχής της στα 15 δολ. ανά μετοχή στις νέες εγγραφές, πάνω από την κλίμακα προσφοράς 12-14 δολ.

Η Lihir Gold αντιδρά με εκτίναξη 30% στην απόκρουση της προσφοράς εξαγοράς από την Newcrest Mining.

Η Research In Motion υποχωρεί 5% καθώς τα αποτελέσματα β΄τριμήνου που ανακοίνωσε δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v