Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισφορά για bail-outs θέλουν Γερμανία-Γαλλία

Την επιβολή εισφοράς στις τράπεζες, η οποία θα κατευθύνεται σε ένα fund που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες των σχεδίων διάσωσης σε μελλοντικές οικονομικές κρίσεις, εξετάζουν η Γερμανία και η Γαλλία.

Εισφορά για bail-outs θέλουν Γερμανία-Γαλλία
Η Γερμανία και η Γαλλία ζητούν την επιβολή εισφοράς στις τράπεζες διεθνώς, την ώρα που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών περιγράφει σχέδια ώστε να αναγκαστούν οι γερμανικές τράπεζες να καταβάλουν 1,2 δισ. ευρώ σε ένα fund το οποίο θα καλύπτει τα σχέδια διάσωσης σε μια μελλοντική κρίση.

Όπως μεταδίδουν οι «F.T.», μετά τη συνεδρίαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο συμμετείχε και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών κ. Christine Lagarde, ο κ. Schauble και η Γαλλίδα ομόλογός του χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία αυτή «πολύ χρήσιμη συνεισφορά στη διεθνή διαμάχη» σχετικά με τους κανονισμούς του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Η κ. Lagarde δήλωσε πως η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν «βασικά» ότι η επιβολή εισφοράς στις τράπεζες, που στόχο θα έχει να καλυφθεί το κόστος των οικονομικών κρίσεων, θα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο ενός μηχανισμού «διεθνούς φύσεως».

Ο κ. Schauble, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει λεπτομερές σχέδιο νόμου μέχρι τον Ιούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που υπουργός ξένης χώρας συμμετέχει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v