Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στη Wall, μετά την κατάκτηση πολύμηνων υψηλών, καθώς οι επενδυτές συγκεντρώνουν δυνάμεις για μια πιθανή προώθηση στις 11.000 μονάδες του Dow Jones.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την κατάκτηση πολύμηνων υψηλών, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να συγκεντρώνουν δυνάμεις για μια πιθανή προώθηση στις 11.000 μονάδες του δείκτη Dow Jones.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,16% στις 10.957 μονάδες, ο S&P 0,04% στις 1.187 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχει περάσει σε θετικό έδαφος και ενισχύεται 0,03% στις 2.430 μονάδες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να δώσει ενδείξεις για την έναρξη στρατηγικής αυξήσεων των επιτοκίων, εφόσον η οικονομία διατηρεί πορεία ανάκαμψης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων α΄τριμήνου την επόμενη εβδομάδα από τις μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις.

Εύρωστα κέρδη αποκομίζουν τα εμπορεύματα και οι μετοχές των επιχειρήσεων μετάλλων, ενέργειας και εμπορευμάτων.

Η τιμή του χαλκού ξεπέρασε τα 8.000 δολάρια ανά τόνο, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο 2008, αντλώντας στήριξη από την ενδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Το πετρέλαιο παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών, στα 87 δολ. ανά βαρέλι περίπου στο NYSE.

Η απόφαση της Αυστραλίας να αυξήσει πάλι τα επιτόκια στο 4,25%, επιβεβαιώνει τις ελπίδες επιτάχυνσης της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στη Wall, πιέσεις ασκεί στον τεχνολογικό κλάδο η απόφαση της CA (-5,2%) να κάνει 1.000 απολύσεις και να προβλέψει υποτονικά αποτελέσματα 2010.

Με πτώση 6% αντιδρά η Massey Energy στην έκρηξη σε ανθρακωρυχείο της στην δυτική Βιρτζίνια, που προκάλεσε τουλάχιστον 25 νεκρούς.

Ηπια άνοδο εμφανίζει η μετοχή της Peabody Energy που αναβάθμισε την προσφορά της για την αυστραλέζικη MacArthur Coal.

Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντλώντας στήριξη από τις μετοχές εμπορευμάτων αλλά και τραπεζών, οι οποίες αντέδρασαν στα ευοίωνα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις αργίες του Πάσχα, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,62% υψηλότερα στις 6.780 μονάδες, ο DAX 0,27% στις 6.252 μονάδες, ενώ ο CAC 0,49% στις 4.053 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v