Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τις 11.000 μονάδες "κοιτάζει" ο Dow Jones

Οι ελπίδες ισχυροποίησης της διεθνούς ανάκαμψης και η ευνοϊκές φήμες για την ελληνική στήριξη, ωθούν τον Dow Jones σε απόσταση αναπνοής από τις 11.000 μονάδες. Τα βλέμματα στο επικείμενο Q1.

Οι ελπίδες ισχυροποίησης της διεθνούς ανάκαμψης και η φήμες για αποσαφήνιση των όρων ενός πιθανού δανεισμού της Ελλάδας, στηρίζουν υψηλότερα την Wall Street και ωθούν τον Dow σε απόσταση αναπνοής από τις 11.000 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones αποκομίζει κέρδη 0,36% στις 10.966 μονάδες, ο S&P 0,36% στις 1.190 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,35% στις 2.445 μονάδες.

Οι επενδυτές περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου, που μπαίνει σε εντατικό ρυθμό από την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις επικρατούσα πρόβλεψη μεταξύ των αναλυτών, οι εταιρίες του Standard & Poor's 500 στο α΄τρίμηνο προβλέπεται να εμφανίσουν αύξηση κερδών 36,8% σε σχέση με το α΄3μηνο 2009.

Οι επενδυτές αγωνιούν βέβαια να δουν κατά πόσον οι θετικές εκπλήξεις θα είναι αρκετά θετικές ώστε να ωθήσουν το χρηματιστήριο ακόμη υψηλότερα, καθώς υπάρχουν και φόβοι ότι πολλές καλές ειδήσεις έχουν προεξοφληθεί.

Η Alcoa ανοίγει τον χορό των αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της συνεδρίσης της Δευτέρας, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα ανακοινώνουν μεταξύ άλλων οι κολοσσοί Intel, Google και General Electric.

Την καλύτερη εμφάνιση στον Dow, έχει η Walt Disney με άνοδο 2,2% αλλά κέρδη της τάξης του 2% σχεδόν αποκομίζει και η μετοχη της Chevron καθώς και της Exxon Mobil. Αντιθέτως, η Alcoa υποχωρεί 2,6% εξαιτίας υποβάθμισης από την J.P. Morgan Chase

Με σημαντικά κέρδη και με άνοδο επί έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές. Ο δείκτης FTSE τερμάτισε 1,04% στις 5.772 μονάδες, ο DAX 1,31% στις 6.252 μονάδες, ενώ ο CAC 1,75% στις 4.048 μονάδες.

Ανακούφιση προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι έχουν συμφωνηθεί οι ακριβείς όροι για τον έκτακτο δανεισμό της Ελλάδας, εφόσον η χώρα τον ζητήσει. Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Μέσα στο περιβάλλον βελτίωσης των προοπτικών οικονομικής ανάκαμψης, τα εμπορεύματα αποκομίζουν νέα σημαντική άνοδο, με τον χρυσό να ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών, το πετρέλαιο να κερδίζει 1% και το αλουμίνιο εκτινάσσεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v