Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και η Βουλγαρία αλλοίωσε τα στοιχεία ελλείμματος!

Η Βουλγαρία εγκατέλειψε το σχέδιο αίτησης υπαγωγής στο σύστημα ERM2 φέτος, που αποτελεί τον προθάλαμο του ευρώ, επειδή η κυβέρνηση απέκρυψε την αλήθεια όσον αφορά στο μέγεθος του ελλείμματος 2009.

Η Βουλγαρία εγκατέλειψε το σχέδιο αίτησης υπαγωγής στο σύστημα ERM2 που αποτελεί τον προθάλαμο του ευρώ, φέτος, επειδή η κυβέρνηση απέκρυψε την αλήθεια όσον αφορά στο μέγεθος του ελλείμματος 2009.

Η ανακοίνωση προκάλεσε «ρίγη» στις αγορές της αναδυόμενης Ευρώπης, καθώς δημιουργεί την ανησυχία ότι κι άλλες οικονομίες μπορεί να έχουν μεγαλύτερα δημοσιονομικά προβλήματα απ’ όσο έχουν αφήσει μέχρι τώρα να γνωστοποιηθεί.

Τη «βόμβα» έριξε ο πρωθυπουργός κ. Boiko Borisov, δηλώνοντας ότι η Βουλγαρία «είπε ψέματα στους εταίρους της όσον αφορά στην ετοιμότητά της για την ευρωζώνη» και προκαλώντας κάθετη πτώση σε νομίσματα της περιφέρειας, ειδικά του γειτονικού λέι.

Η υπόθεση της Βουλγαρίας έχει ανησυχητικές ομοιότητες με την ελληνική, που έχει προκαλέσει τριγμούς στην ευρωζώνη με την παραδοχή της αλλοίωσης στοιχείων για το έλλειμμα.

Την περασμένη εβδομάδα οι εισαγγελικές αρχές της Βουλγαρίας ξεκίνησαν έρευνα σε πρώην υπουργούς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, με κατηγορίες για καταχρήσεις σε περίπου 150 συμφωνίες, από κατασκευαστικά έργα μέχρι οπλικά συστήματα, αξίας 2,16 δισ. λεβ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v