Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω Alcoa στις ασιατικές αγορές

Πτώση για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ημερών κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, λόγω πιέσεων σε μετοχές μετάλλων, καθώς τα μεγέθη της Alcoa δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές. Απώλειες 0,8% για Nikkei.

Οι πιέσεις στις μετοχές μετάλλων ήταν αρκετές για να οδηγήσουν σε πτωτική τροχιά τις ασιατικές αγορές, μετά από τρεις συνεδριάσεις θετικής πορείας.

Η ανακοίνωση των μεγεθών α’ τριμήνου του μεταλλευτικού ομίλου Alcoa, δεν ικανοποίησε επενδυτές και αναλυτές καθώς οι πωλήσεις του ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική μείωση των ζημιών της εταιρίας.

Πτώση 0,8% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον δείκτη μεταλλευτικών εταιριών να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες έξι εβδομάδων, καθώς σημείωσε απώλειες της τάξης του 1,6%.

Σε πτωτική πορεία και οι μετοχές ιαπωνικών εξαγωγικών ομίλων, λόγω της υποχώρησης του δολαρίου έναντι του γεν, με τον τίτλο της Honda Motor να υποχωρεί κατά 1,2%, όσο ήταν η πτώση και για τη μετοχή της Toyota Motor.

Απώλειες της τάξης του 0,81% σημείωσε ο Nikkei, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε να «χάνει» έως και 1,2%, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να υποχωρεί κατά 0,66%, ενώ κατά 0,56% χαμηλότερα κινήθηκε ο Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Αντίθετα θετική πορεία για τον Kospi της Ν. Κορέας, με οριακά κέρδη 0,02%.

Προσπάθεια ισορροπίας στην αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,14%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να χάνει έως και 0,5%, ενώ κέρδη 0,04% σημείωσε ο Shanghai Composite.

Πορεία πτώσης, αυτήν την ώρα, για τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με το βλέμμα των επενδυτών στα εταιρικά μεγέθη, καθώς σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα και ο τεχνολογικός όμιλος Intel. Πτώση 0,1% για DAX 30, απώλειες 0,2% για FTSE 100, ενώ κατά 0,3% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Κράτησε τις 11.000 μονάδες ο Dow Jones στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται καθησυχασμένη από την επίτευξη συμφωνίας για τo χρέος της Ελλάδας αλλά παράλληλα να στρέφουν την προσοχή του στα εταιρικά αποτελέσματα α’ τριμήνου που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται μετά το πέρας της συνεδρίασης. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 11.005,97 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,18% στις 1.196,48 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,16% στις 2.457,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v