Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών, καθώς η ξέφρενη ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας στο α’ τρίμηνο χαροποίησε τους πάντες εκτός από τους Κινέζους επενδυτές. Κέρδη 0,6% για Nikkei, απώλειες 0,7% για Κίνα.

Η ξέφρενη πορεία της κινεζικής οικονομίας, η οποία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 11,9% στο α’ τρίμηνο του έτους (υψηλό 3ετίας), έδωσε «φτερά» στους περισσότερους ασιατικούς δείκτες, με εξαίρεση αυτούς της κινεζικής αγοράς.

Σε υψηλό 20 μηνών ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,5% στο επίπεδο των 129,02 μονάδων, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από την 1 Αυγούστου 2008.

Ισχυρή άνοδος για αρκετά εμπορεύματα, ενώ το πετρέλαιο άγγιξε το επίπεδο των 86 δολαρίων ανά βαρέλι στις ασιατικές αγορές, υπό το πρίσμα ότι το ράλι της κινεζικής οικονομίας χρειάζεται «καύσιμα» για να συνεχιστεί.

Θετική η επίδραση και από το Beige Book της Fed, καθώς η τράπεζα εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις επενδυτικές ελπίδες για «βιώσιμη και σθεναρή» ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Κέρδη 0,61% για τον Nikkei, ενώ ελαφρώς πιο συγκρατημένοι εμφανίστηκαν οι επενδυτές στην αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να ενισχύεται 0,12%. Άνοδος 0,39% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ κατά 0,49% υψηλότερα κινήθηκε ο Kospi της Ν. Κορέας.

Οι μοναδικοί που δεν φαίνεται να χάρηκαν ήταν οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην κινεζική χρηματιστηριακή αγορά. Αποτέλεσμα ο CSI 300 να υποχωρήσει κατά 0,79%, ενώ απώλειες της τάξης του 0,63% σημείωσε ο Shanghai Composite.

Θετική η εικόνα –και χάρη στην Κίνα-, αυτήν την ώρα, για τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη μεταξύ 0,1% και 0,2% για τους DAX 30, FTSE 100 και CAC 40.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα των Intel και JP Morgan σε συνδυασμό με την ανέλπιστη αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο στις ΗΠΑ ώθησαν υψηλότερα τη Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,94% στις 11.123,11 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,12% στις 1.210,65 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,58% στις 2.504,86 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v