Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στην Ασία

Το νέο ν/σ στις ΗΠΑ για την εποπτεία παραγώγων και τραπεζικού συστήματος «ενόχλησε» τους επενδυτές στην Ασίας, οι οποίοι προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, οδηγώντας σε πτώση 1,2% τον Nikkei.

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, καθώς το νέο νομοσχέδιο στις ΗΠΑ για την εποπτεία αγοράς παραγώγων αλλά και τραπεζικού συστήματος σε συνδυασμό με την ανάκαμψη του γεν, έπληξε τις μετοχές τραπεζών αλλά και εξαγωγικών ομίλων.

Απώλειες 1,1% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού στο επίπεδο των 125,71 μονάδων, με το γεν να ενισχύεται έναντι και των 16 ανταγωνιστικών νομισμάτων και να φθάνει στα 124,77 δολάρια στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης.

«Οι επενδυτές ανησυχούν τόσο για το υπάρχον νομοσχέδιο όσο και για τις ανακοινώσεις του κ. Ομπάμα σχετικά με το τι θα συμβεί στην εποπτεία του τραπεζικού συστήματος», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Yuji Saito, ειδικός επί θεμάτων συναλλαγματικών ισοτιμιών στην Credit Agricole CIB στο Τόκιο.

Πτώση 1,27% για τον Nikkei, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να υποχωρεί κατά 0,88%. Σε τροχιά υποχώρησης τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, όπου οι δείκτες Hang Seng και Kospi αποδυναμώθηκαν κατά 0,68% και 0,46% αντίστοιχα.

Σε ανάλογα πτωτικό κλίμα και το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,56% και τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται πλησίον του 0,69%.

Πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, εν αναμονή πληθώρας εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και της εαρινής έκθεσης της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης και των κρατών-μελών της. Απώλειες 0,2% για DAX 30 και FTSE 100, ενώ κατά 0,3% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Σταθεροποιητική η εικόνα στη Wall μετά τα μικτά αποτελέσματα στον τεχνολογικό και τραπεζικό κλάδο. Ικανοποίηση των επενδυτών για το Q1 των Apple και Morgan Stanley, απογοήτευση για Yahoo. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 11.124,47 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,1% στις 1.205,94 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,17% στις 2.504,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v