Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ελεύθερη πτώση η Ασία

Σε διαδικασία sell-off οι ασιατικές αγορές, με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να υποχωρεί σε χαμηλό 3 μηνών και να χάνει όλα τα κέρδη του από την αρχή του έτους. Απώλειες άνω του 3% για τον Nikkei.

Ελεύθερη πτώση για τις ασιατικές αγορές, με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να χάνει όλα τα κέρδη του από την αρχή του 2010 και να υποχωρεί σε χαμηλό τριών μηνών, καθώς οι φόβοι για διάχυση της ελληνικής κρίσης και η υποχώρηση του ευρώ έπληξαν τις επενδυτικές διαθέσεις για αγορές.

Ισχυρές οι πιέσεις για τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων, με την Canon να υποχωρεί κατά 3,1%, ενώ γενικευμένο sell-off καταγράφηκε στους τίτλους μεταλλευτικών εταιριών, με την Korea Zinc να υποχωρεί 6,3% και την BHP Billiton να αποδυναμώνεται κατά 2,4%.

Απώλειες 2,2% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 119,95 μονάδων, δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 5 Φεβρουαρίου.

«Η ελληνική κρίση προκαλεί αμφιβολίες για την υγεία του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος και οδηγεί σε μείωση των κεφαλαίων που εισρέουν στις μετοχικές αγορές», υποστήριξε στο Bloomberg ο κ. Ayako Sera, αναλυτής της Sumitomo Trust & Banking, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 300 δισ. δολαρίων.

Στο 3,25% η πτώση για τον Nikkei, με την αγορά της Αυστραλίας να εμφανίζει ελαφρώς καλύτερη εικόνα και τον ASX να υποχωρεί κατά 1,89%. Στο 1,09% η πτώση για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ κατά 2,05% χαμηλότερα κινήθηκε ο Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Ισχυρές πιέσεις και στο χρηματιστήριο της Κίνας, όπου ο CSI 300 αποδυναμώθηκε κατά 2,5%, ενώ κατά 2,14% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Μεικτές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 10 μονάδων για τον DAX 30, ενώ κατά οκτώ μονάδες χαμηλότερα κινούνται οι FTSE 100 και CAC 40.

Η προειδοποίηση υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας από τη Moody’s ενίσχυσε τις ανησυχίες για μετάσταση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας και στις υπόλοιπες χώρες του Νότου της Ευρωζώνης, οδηγώντας σε απώλειες την Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε απώλειες 0,55% στις 10.866,83 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,66% στις 1.165,88 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,91% στις 2.402,29 μονάδες.
.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v