Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Ασία

Διαθέσεις σταθεροποίησης στην Ασία, με την αργία στο χρηματιστήριο του Τόκιο να κρατά χαμηλά τον όγκο συναλλαγών και να περιορίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Οριακά κέρδη 0,02% για Κίνα.

Συνεδρίαση χαμηλών τόνων στις ασιατικές αγορές, καθώς η αργία στο χρηματιστήριο του Τόκιο κράτησε χαμηλά τόσο το επενδυτικό ενδιαφέρον όσο και τους όγκους συναλλαγών.

Ανάκαμψη για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων αλλά και αποκλιμάκωση σε CDS ασιατικών ομολόγων, καθώς φαίνεται ότι επιταχύνεται η διαδικασία στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οριακή άνοδος 0,01% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας να υποχωρεί κατά 0,7%, κυρίως λόγω της ανάκαμψης του δολαρίου Αυστραλίας, πορεία που έπληξε τις μετοχές ομίλων με εξαγωγικό προσανατολισμό. Ήπια υποχώρηση 0,32% για τον Kospi της Ν. Κορέας.

Απόλυτη σταθεροποίηση για το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,02% και τον Shanghai Composite να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,06%.

Αντιστροφή των πτωτικών τάσεων υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,2% για FTSE 100, DAX 30 και CAC 40.

Η Fed στήριξε τη Wall μετά το σερί υποβαθμίσεων κρατών μελών της Ευρωζώνης από την Standard & Poor's κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Πιο συγκεκριμένα, o Dow ενισχύθηκε 0,49% στις 11.045,49 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,65% στις 1.191,36 μονάδες και ο Nasdaq οριακά υψηλότερα 0,01% στις 2.471,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v