Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Ανοδική πορεία, με εξαίρεση την Κίνα (-0,8%) για τις ασιατικές αγορές, με στήριξη από θετικά εταιρικά μεγέθη αλλά και ενδείξεις ότι το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας απομακρύνεται. Κέρδη 1,2% για Nikkei.

Με εξαίρεση την αγορά της Κίνας τα ασιατικά χρηματιστήρια ακολούθησαν θετική πορεία, καθώς η πληθώρα θετικών εταιρικών μεγεθών, η ανάκαμψη σε τιμές εμπορευμάτων όπως ο χαλκός αλλά και η διαφαινόμενη απομάκρυνση του ενδεχόμενου χρεοκοπίας της Ελλάδας, στήριξαν τις επενδυτικές διαθέσεις για αγορές.

Κέρδη 1,2% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος στηρίχθηκε στα θετικά μεγέθη τριμήνου της Samsung Electronics αλλά και στην άνοδο κατά 0,5% της τιμής του χαλκού.

«Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει και το ίδιο ισχύει και για τα εταιρικά μεγέθη. Οι επενδυτές μπορεί να μην είναι υπεραισιόδοξοι αλλά φαίνεται να θεωρούν ότι η αγορά έχει περιθώριο ανόδου», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Kiyoshi Ishigane, αναλυτής της Mtisubishi UFJ Asset Management.

Επιστροφή, μετά μία ημέρα αργίας, με ιδιαίτερα θετικές διαθέσεις για το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τον Nikkei να ενισχύεται κατά 1,21%. Κέρδη 0,19% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ κατά 1,13% υψηλότερα κινήθηκε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Ανάλογη εικόνα και για το χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, όπου ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,76%.

Το κινεζικό χρηματιστήριο –για μία ακόμη συνεδρίαση- «διαχώρισε» τη θέση του από τις υπόλοιπες ασιατικές αγορές και κινήθηκε πτωτικά. Απώλειες 0,71% για τον CSI 300, ενώ κατά 0,8% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Σταθεροποιητική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη έως 12 μονάδες για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά επτά μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά τρεις μονάδες υψηλότερα.

Οι πρώτες ενδείξεις εκτόνωσης της ελληνικής κρίσης, η μείωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα ώθησαν τους δείκτες της Wall υψηλότερα. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με κέρδη 1,1% στις 11.167,32 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 1,29% στις 1.206,77 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,63% στις 2.511,92 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v