Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό ενός μηνός η Ασία

Σημαντικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, μετά την αύξηση φόρων στην Αυστραλία και νέα μέτρα της Κίνας για τις τράπεζες. Πτωτικά οι μεταλλευτικές εταιρίες. Κλειστή η αγορά του Τόκιο λόγω αργίας.

Σε χαμηλό ενός μήνα οι ασιατικές αγορές, παρά την αργία στο Τόκιο, λόγω ισχυρών πιέσεων στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων. Η αύξηση στο 40% του φορολογικού συντελεστή για μεταλλευτικές εταιρίες στην Αυστραλία αλλά και τα νέα μέτρα για υψηλότερα αποθεματικά για τις κινεζικές τράπεζες αποτέλεσαν τα δύο βασικά «βαρίδια» για τις επενδυτικές διαθέσεις.

Πτώση 1,3% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, στις 422,26 μονάδες, δηλαδή σε χαμηλό ενός μήνα, με μετοχές πρώτων υλών και τραπεζών να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Απώλειες 2,8% για τον τίτλο της BHP Billiton, με την Rio Tinto να υποχωρεί κατά 3,6%. Βάσει της ανακοίνωσης της κυβέρνησης της Αυστραλίας θα προχωρήσει σε αύξηση του φορολογικού συντελεστή για μεταλλευτικές εταιρίες στο 40% επί των κερδών τους, από το 2012, με στόχο τη συγκέντρωση 12 δισ. δολαρίων Αυστραλίας την πρώτη διετία εφαρμογής του.

Απώλειες 0,53% για τον δείκτη ASX στην αγορά της Αυστραλίας, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να δέχεται ισχυρότερες πιέσεις και να υποχωρεί κατά 1,48%. Στο 1,17% οι απώλειες για τον Kospi της Ν. Κορέας.

Τάσεις σταθεροποίησης για το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,24% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 0,08% υψηλότερα.

Πτωτική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πτώση 0,6% για DAX 30, ενώ κατά 0,9% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40. Κλειστή λόγω αργίας η αγορά της Βρετανίας.

Ισχυρές απώλειες στη Wall μετά την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο και την υποβάθμιση της Goldman Sachs από την S&P. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε με πτώση 1,44% στις 11.006,19 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,66% στις 1.186,69 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 2,02% στις 2.461,19 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v