Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση μετά το ράλι για Ασία

Μία ημέρα κράτησε η ευφορία στις ασιατικές αγορές από το «πακέτο» της Ε.Ε., οι οποίες γύρισαν σήμερα σε πτωτική τροχιά και λόγω κινεζικού πληθωρισμού. Πτώση 1,1% για Nikkei, 2% για Κίνα.

Επιστροφή σε τροχιά απωλειών για τις ασιατικές αγορές καθώς η χαρά των επενδυτών για το μεγάλο «πακέτο» στήριξης της Ε.Ε. κράτησε μόλις μία ημέρα, ενώ αρνητική επίπτωση είχε η αύξηση τόσο του πληθωρισμού όσο και των τιμών ακινήτων στην Κίνα.

Πτώση 0,7% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και ιαπωνικών τραπεζών, ενώ το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε στο ένα προς δύο.

«Οι αγορές κατανόησαν σύντομα ότι η κρίση δεν πρόκειται να λυθεί με την ενίσχυση της ρευστότητας, ανεξάρτητα του πόσο μεγάλη είναι αυτή η κίνηση», τονίζει στο Bloomberg, ο κ. Toshihiko Sakai, επικεφαλής trading συναλλάγματος και χρηματοοικονομικών προϊόντων στην Mitsubishi UFJ Trust & Banking.

Σημαντικές οι πιέσεις για τον Nikkei ο οποίος υποχώρησε κατά 1,14%, με τον ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας να αποδυναμώνεται κατά 1,06%, ενώ ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με τον δείκτη Hang Seng να αποδυναμώνεται κατά 1,94%. Πτώση 0,44% για τον Kospi της Ν. Κορέας.

Ιδιαίτερα ισχυρή η αποδυνάμωση για την αγορά της Κίνας, καθώς η αύξηση του πληθωρισμού αλλά κυρίως η ενίσχυση-ρεκόρ στις τιμές ακινήτων επανέφερε στο προσκήνιο τους φόβους φούσκας. Πτώση 2,07% για τον CSI 300, ενώ κατά 2,02% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους DAX 30, FTSE 100 και CAC 40 να υποχωρούν μεταξύ 1% και 1,8%.

Το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης ύψους σχεδόν 1 τρισ. δολ. ώθησε σε ράλι την Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε άνοδο 3,96% στις 10.791,94 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 4,41% στις 1.159,88 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 4,76% στις 2.377,39 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v