Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική πορεία για Ασία

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με στήριξη από θετικά εταιρικά μεγέθη. Ράλι για τον χρυσό και πτώση του ευρώ στην Ασία. Πτώση 0,1% για Nikkei, κέρδη 0,4% για Κίνα.

Διαθέσεις σταθεροποίησης στις ασιατικές αγορές, καθώς θετικά εταιρικά μεγέθη ομίλων όπως οι Toyota Motor και Hitachi, απέσπασαν την προσοχή των επενδυτών από την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

Νέα υποχώρηση του ευρώ έναντι του γεν, ενώ ο χρυσός συνέχισε το ράλι ανόδου του και στις αγορές εμπορευμάτων της Ασίας.

Άνοδος μόλις 0,1% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού στις 118,68 μονάδες, με απόλυτη ισορροπία στο ισοζύγιο ανοδικών και πτωτικών μετοχών.

«Τα καλά εταιρικά μεγέθη μοιάζουν να αποτελούν τον θετικό καταλύτη που αναζητούσαν οι επενδυτές. Πάντως οι ανησυχίες για το τι θα γίνει στην Ευρώπη αλλά και για την κατεύθυνση της κινεζικής οικονομίας εξακολουθούν να υπάρχουν», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Tim Schroeders, διαχειριστής κεφαλαίων 1,1 δισ. δολαρίων για την Pengana Capital.

Οριακές απώλειες 0,16% για τον Nikkei, ενώ αντίθετα σε θετική πορεία κινήθηκε η αγορά της Αυστραλίας με τον δείκτη ASX να ενισχύεται κατά 0,58%. Πτώση 0,53% για τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ κατά 0,43% χαμηλότερα κινήθηκε ο Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Ανοδικές τάσεις στην αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,4% και τον Shanghai Composite να καταγράφει κέρδη ύψους 0,21%.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες 0,4% για τον DAX 30, πτώση 1,3% για τον CAC 40, ενώ κατά 1,2% χαμηλότερα κινείται ο Stoxx Europe 50.

Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων στη Wall Street με τους δείκτες να ολοκληρώνουν την συνεδρίαση με περιορισμένες απώλειες. Στο επίκεντρο για δεύτερη ημέρα το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε πτώση 0,34% στις 10.748,26 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,34% στις 1.155,79 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,03% στις 2.375,31 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v