Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό 3 μηνών για ασιατικές αγορές

Σε χαμηλό 3 μηνών υποχώρησαν οι ασιατικές αγορές, μετά την απαγόρευση του «γυμνού» short-selling από τη Γερμανία και την νέα πτώση του ευρώ. Απώλειες 0,6% για Nikkei, «αντίσταση» από την Κίνα με κέρδη 0,6%.

Η απαγόρευση του naked short selling από την Γερμανία, αλλά κυρίως η πτώση του ευρώ σε νέο χαμηλό 4 ετών έναντι του δολαρίου αποτέλεσαν τις δύο βασικές αιτίες που «έριξαν» σε χαμηλό 3 μηνών τις ασιατικές αγορές. Αντίσταση επέδειξε η αγορά της Κίνας, η οποία κινήθηκε ανοδικά.

Απώλειες 1,4% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο ένα προς πέντε. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν μετοχές εξαγωγικών ομίλων, λόγω της νέας διολίσθησης του ευρώ, με την Nippon Steel Glass να υποχωρεί κατά 3,6%, την Canon να αποδυναμώνεται κατά 1,1%, ενώ πτωτική κίνηση ακολούθησαν μεταλλευτικές και πετρελαϊκές εταιρίες, με την Rio Tinto να αποδυναμώνεται κατά 1,7% και την Woodside Petroleum να κινείται κατά 1,3% χαμηλότερα.

Στο 0,64% η πτώση για τον Nikkei, ενώ ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις που ασκήθηκαν στις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να υποχωρούν κατά 1,76% και 1,09% αντίστοιχα. Πτώση 0,9% για τον Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Αντίθετα το κινεζικό χρηματιστήριο φρόντισε να «διαχωρίσει» τη θέση του, με τον δείκτη CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,65%, ενώ κατά 0,63% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Ελεύθερη πτώση για τους κορυφαίους δείκτες προοιωνίζουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 1%, τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες 1,6% και τον CAC 40 να κινείται κατά 2,4% χαμηλότερα.

Πτώση στη Wall καθώς το ευρώ υποχώρησε σε νέο χαμηλό 4 ετών έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση απαγόρευσης του naked short selling από τη Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε πτώση 1,08% στις 10.510,95 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,42% στις 1.120,78 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,57% στις 2.317,26 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v