Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Η ενίσχυση χαμηλότερα του αναμενόμενου της μεταποίησης στην Κίνα επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, «ρίχνοντας» τις ασιατικές αγορές. Απώλειες 0,5% για Nikkei, 2% για Κίνα.

Η ανάπτυξη της Κίνας προβληματίζει εκ νέου τους επενδυτές των ασιατικών αγορών, μετά την ενίσχυση με χαμηλότερο ρυθμό της μεταποίησης στην χώρα, γεγονός που οδήγησε σε σημαντικές απώλειες τις κορυφαίες ασιατικές αγορές.

Πτώση 0,8% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού στο επίπεδο των 112,53 μονάδων, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο ένα προς τρία. Σημειώνεται ότι ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού σημείωσε απώλειες της τάξης του 9,8% για τον Μάιο, την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Απώλειες 0,58% τόσο για τον Nikkei όσο και για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας. Ανάλογη εικόνα για τις αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να υποχωρούν κατά 0,66%.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων το χρηματιστήριο της Κίνας, καθώς ο CSI 300 αποδυναμώθηκε κατά 2,2%, ενώ κατά 2,11% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες μεταξύ 0,5% και 0,6% για τους DAX 30, FTSE 100 και CAC 40.

Κλειστή παρέμεινε χθες η Wall Street, λόγω του εορτασμού της "Memorial Day".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v