Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στην Ασία

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών με τον Nikkei να εμφανίζεται «ανθεκτικός» παρά τα πολιτικά προβλήματα στην Ιαπωνία και να εμφανίζει κέρδη 0,3%. Αντίθετα πιέσεις στην Κίνα με απώλειες της τάξης του 0,7%.

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών, με τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη να επιστρέφουν για κάποιους επενδυτές. Εξαίρεση το Τόκιο, παρά το γεγονός ότι η Ιαπωνία βρίσκεται στα πρόθυρα κυβερνητικής κρίσης.

Οριακά κέρδη 0,2% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος κατόρθωσε να "μαζέψει" τις αρχικές του απώλειες, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 2 προς 1.

Κέρδη 0,33% για τον Nikkei, παρά την πολιτική κρίση στην Ιαπωνια μετά την αποχώρηση του Σοσιαλιστικού κόμματος από την κυβέρνηση της χώρας και την κάθετη υποχώρηση της δημοτικότητας της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Πτωτική κίνηση για τον ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας με απώλειες 0,49%, ενώ οριακά χαμηλότερα κατά 0,01% κινήθηκε ο Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Κέρδη 0,94% για τον Kospi της Ν. Κορέας.

Σε κλοιό πιέσεων η αγορά της Κίνας, με τον CSI 300, να υποχωρεί κατά 0,7% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 0,5% χαμηλότερα.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,1% για Euro Stoxx 50 και DAX 30, ενώ κατά 0,3% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών αναμένονται στις ευρωπαϊκές αγορές, με δεδομένη την αργία στην Wall Street, λόγω του εορτασμού της "Memorial Day".

Η υποβάθμιση της Ισπανικής οικονομίας κατά 2 βαθμίδες από τη Fitch πίεσε χαμηλότερα την Wall Street στη τελευταία συνεδρίαση του μήνα. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε πτώση 1,19% στις 10.136,63 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,24% στις 1.089,4 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,91% στις 2.257,04 μονάδες. Αντιστοίχως σε μηνιαία βάση, υπήρξαν μηνιαίες απώλειες 7,9% για Dow, 8,2% για S&P και 8,3% για Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v