Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, με την ανάκαμψη του γεν να πλήττει τις διαθέσεις των επενδυτών και τις εξαγωγικές εταιρίες στην Ιαπωνία, με τον Nikkei να υποχωρεί 1%. Ισχυρά κέρδη 2% για την Κίνα.

Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία ακολούθησαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, καθώς από τη μία πλευρά οι ιαπωνικές μετοχές δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα, λόγω ανάκαμψης του γεν, ενώ ξέσπασμα ανόδου καταγράφηκε στο χρηματιστήριο της Κίνας.

Απώλειες 1,1% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, στο επίπεδο των 109,11 μονάδων, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο ένα προς δύο.

«Οι διαθέσεις στην αγορά είναι ιδιαίτερα άσχημες», τονίζει ο κ. Prasad Patkar, διαχειριστής κεφαλαίων 1,5 δισ. δολαρίων στην Platypus Asset Management και προσθέτει «όλοι επικεντρώνουν την προσοχή τους στις αρνητικές ειδήσεις, ως εκ τούτου έχουν ανά πάση στιγμή λόγο να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις».

Η ανάκαμψη του γεν έναντι ευρώ και δολαρίου, οδήγησε σε ισχυρές απώλειες τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων, με την Canon να υποχωρεί κατά 2,4% και την Honda Motor να σημειώνει απώλειες της τάξης του 3,2%.

Πτώση 1,04% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τον Hang Seng να υποχωρεί κατά 0,37% και τον Kospi να αποδυναμώνεται κατά 0,26%. Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να ενισχύεται 0,03%.

Ισχυρή άνοδος για την αγορά της Κίνας, η οποία κατόρθωσε να «διαγράψει» όλες τις αρχικές της απώλειες. Κέρδη 2,2% για τον CSI 300, ενώ κατά 2,1% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Σε θετική πορεία, μετά από τρεις συνεδριάσεις πτώσης, κινούνται αυτήν την ώρα τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη από 0,6% έως 0,8% για τους DAX 30, FTSE 100 και CAC 40.

Ανέκαμψε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, λόγω της βεβαιότητας Β. Bernanke για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε άνοδο 1,26% στις 9.939,98 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,10% στις 1.062,04 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,15% στις 2.170,57 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v