Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη συνεδρίαση πτώσης για Ευρώπη

Παραμένουν σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές, με τα χρηματιστήρια του Νότου να εμφανίζουν τις υψηλότερες απώλειες λόγω φόβων για την ανάπτυξη. Πτωτικές τάσεις καταγράφονται και στα futures της Wall Street.

Πτωτικά, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας επανέρχονται στο προσκήνιο, μετά και τις συγκρατημένες απόψεις που εξέφρασε η Fed στη χθεσινή της συνεδρίαση.

Πτώση 1,1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.028,27 μονάδων, με τράπεζες και μεταλλευτικές εταιρίες να εμφανίζουν τις ισχυρότερες απώλειες.

Ισχυρότερη η υποχώρηση για τις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία των δικών τους οικονομιών είναι σαφώς πιο επιθετικές. Πτώση 1,44% για τον ισπανικό IBEX 35, με τον πορτογαλικό PSI 20 να αποδυναμώνεται κατά 0,75% και τον ιταλικό FTSE MIB να σημειώνει απώλειες 1,02%.

Μεταξύ 0,8% και 3,6% η αποδυνάμωση για τις BNP Paribas, Banco Santander, BBVA, Credit Agricole, Societe Generale και UniCredit. Ίδια η εικόνα και στον μεταλλευτικό κλάδο, με πτώση μεταξύ 1,5% και 3% για τις Anglo American, Rio Tinto και Xstrata.

Στο 0,63% η υποχώρηση για τον DAX 30 που διαμορφώνεται στις 6.165,16 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει πτώση 0,74% στις 5.140,02 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,1% χαμηλότερα στις 3.601,79 μονάδες.

Πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα, και στα futures της Wall Street. Απώλειες μεταξύ 0,6% και 1,1% για τους Dow Jones, Nasdaq και S&P 500.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή τόσο των στοιχείων για τις πωλήσεις διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ όσο και των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v