Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική πορεία για Ευρώπη

Τάσεις σταθεροποίησης στις ευρωπαϊκές αγορές, με πιέσεις για μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, παρά την αρχική ευφορία για πιθανή κατάργηση φόρων στην Αυστραλία. Ήπια άνοδος σε Ασία, με κέρδη 0,05% για Nikkei.

Σταθεροποιητική πορεία ακολουθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών να ακολουθούν ανοδική πορεία και τις μεταλλευτικές εταιρίες να "γυρίζουν" σε αρνητικό επίπεδο. 

Απώλειες της τάξης του 0,1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 στο επίπεδο των 1.039,21 μονάδων.

Σημαντική άνοδος για τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, με την Renault να ενισχύεται κατά 1,2% και την Daimler να σημειώνει κέρδη άνοδο της τάξης του 1,3%.

Αντιστροφή τάσεων για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, καθώς "χαλάρωσε" η αρχική ευφορία ότι θα υπάρξει κατάργηση των υψηλών φόρων στην Αυστραλία, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας. Απώλειες μεταξύ 1% και 2,7% για τους τίτλους των BHP Billiton, Kazakhmys, Rio Tinto και Xstrata.

Στο 1,4% για τη μετοχή της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρίας AXA μετά την ανακοίνωση πώλησης μέρους της μονάδας που διαθέτει στη Βρετανία στη Resolution.

Πτώση 0,21% για τον DAX 30 στις 6.191,42 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,16% στις 5.170,10 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,18% χαμηλότερα στο επίπεδο των 3.635,35μονάδων. 

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί κατά 0,88%,  τον ιταλικό FTSE MIB να σημειώνει πτώση 1,02% και τον πορτογαλικό PSI 20 να αποδυναμώνεται κατά 0,7%.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν τόσο στις ασιατικές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση όσο και στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v