Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στην Ευρώπη

Δεν κατορθώνουν να κάνουν το «δέκα στα δέκα» οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται πτωτικά, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται σε τράπεζες. Πτωτικά η Ασία, με απώλειες 1,3% για Nikkei.

Οι πιέσεις σε μετοχές τραπεζικών ομίλων, μετά και την υποβάθμιση στης BNP Paribas σε «ΑΑ-» (από «ΑΑ») από την Fitch, οδηγεί σε απώλειες τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά από εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις ανόδου.

Πτώση 2,3% για την μετοχή της BNP Paribas, ενώ κατά 2,7% χαμηλότερα κινείται η Societe Generale και κατά 1,6% υποχωρεί η Barclays.

Απώλειες 0,5% για τον FTSEurofist 300 στις 1.050,42 μονάδες, μετά το συνεχιζόμενο ανοδικό κρεσέντο των προηγούμενων ημερών. Η είδηση για την διάθεση της Κίνας να χαλαρώσει την ισοτιμία γουάν-δολαρίου τελικώς χαροποίησε τους επενδυτές μόνο για μία ημέρα.

«Ήταν μία καλή είδηση, αλλά τώρα επιστρέφουμε στις… δουλειές μας. Οι αγορές θα αρχίσουν, εκ νέου, να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα σε μακροοικονομικό επίπεδο», τονίζει στο Reuters ο κ. Koen De Leus, οικονομολόγος της KBC Securities.

Στο 0,3% η πτώση για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 6.276,48 μονάδων, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,7% στις 5.260,06 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,8% χαμηλότερα στις 3.706,98 μονάδες.

Σε πορεία διόρθωσης και τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου. Απώλειες 0,5% τόσο για τον ισπανικό IBEX 35 όσο και για τον ιταλικό FTSE MIB, ενώ κατά 0,9% χαμηλότερα κινείται ο πορτογαλικός PSI 20.

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών στη σημερινή συνεδρίαση με την Κίνα να εμφανίζει οριακά κέρδη και τον Nikkei να υποχωρεί 1,3%. Τερματίστηκε το ανοδικό σερί της Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v