Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Έκρηξη" ανόδου στην Ευρώπη

Ράλι δια χειρός Κίνας στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση της ασιατικής χώρας ότι θα προχωρήσει σε σταδιακή ανατίμηση του γουάν. Ισχυρά κέρδη στην Ασία, με άνοδο 2,4% για Nikkei.

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας ότι θα προχωρήσει σε σταδιακή ανατίμηση της σταθερής ισοτιμίας γουάν-δολαρίου, οδηγεί σε ράλι τις ευρωπαϊκές αγορές, με «πρωταγωνιστές» τους τίτλους μεταλλευτικών εταιριών.

Παρά το γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διευκρίνισε ότι η όποια ανατίμηση του γουάν θα γίνει με προσοχή και σταδιακά και με βασικό γνώμονα «τα συμφέροντα της Κίνας», οι επενδυτές από Ασία έως Ευρώπη καλωσορίζουν την είδηση και αυξάνουν τις τοποθετήσεις τους σε μετοχές.

Άνοδος 1,2% για τον FTSEurofirst 300 στις 1.056,70 μονάδες, με στήριξη, κυρίως, από τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων. Κέρδη μεταξύ 3,9% και 4,2% για τους τίτλους των Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton και Xstrata.

Στο 1,7% η άνοδος για τον DAX 30 στις 6.318,60 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά το ίδιο ποσοστό και να διαμορφώνεται στις 5.319,43 μονάδες. Κέρδη 1,6% για τον CAC 40 στις 3.747,61 μονάδες.

Σε ανάλογη πορεία ανόδου κινούνται και οι αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Κέρδη 1,74% για τον ισπανικό IBEX 35, άνοδος 1,06% για τον πορτογαλικό PSI 20 ενώ κατά 0,68% υψηλότερα κινείται ο ιταλικός FTSE MIB.

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν στη σημερινή συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v