Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάσεις σταθεροποίησης στην Ευρώπη

Ήπιες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής αλλά και ισπανικής δημοπρασίας 10ετών και 30ετών ομολόγων. Πτωτική κίνηση και στην Ασία με απώλειες 0,67% για Nikkei.

Σε πτωτική τροχιά μετά από έξι συνεδριάσεις ανόδου οι ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο τόσο στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. όσο και σε δημοπρασία 10ετών και 30ετών ομολόγων από την Ισπανία.

Η Ισπανία βρίσκεται από την αρχή της εβδομάδας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με πληθώρα δημοσιευμάτων τα οποία θέλουν την χώρα «έτοιμη» να ζητήσει βοήθεια από τους εταίρους της. Η είδηση έχει διαψευσθεί τόσο από τις ισπανικές αρχές όσο και από την Κομισιόν. Στη σημερινή συνεδρίαση ο δείκτης IBEX 35 κινείται με κέρδη 0,59%.

Σημαντική άνοδος κατά 6,4% για τη μετοχή της BP μετά τη συμφωνία για δημιουργία ειδικού εγγυητικού ταμείου αξίας 20 δισ. δολαρίων το οποίο θα καλύψει τα «έξοδα» για τον καθαρισμό του Κόλπου του Μεξικού.

Πτώση 0,2% για τον DAX 30 στις 6.176,53 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,3% στις 5.251,43 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,1% χαμηλότερα στις 3.672,01 μονάδες.

Θετική η εικόνα στις αγορές Πορτογαλίας και Ιταλίας. Κέρδη 0,19% για τον πορτογαλικό PSI 20, ενώ κατά 0,26% υψηλότερα κινείται ο ιταλικός FTSE MIB.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, ενώ η συμφωνία Ομπάμα-BP "κράτησε" τη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v