Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογοητευτικά macro πιέζουν ευρωαγορές futures

Οι απογοητευτικές στατιστικές ανακοινώσεις από την αμερικανική οικονομία, προκαλούν πτωτική στροφή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και πιέζουν χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Οι απογοητευτικές στατιστικές ανακοινώσεις από την αμερικανική οικονομία, προκαλούν πτωτική στροφή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και πιέζουν χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Νωρίτερα, οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά, με εξαίρεση το χρηματιστήριο της Ισπανίας, καθώς εντείνεται η φημολογία ότι η χώρα θα ζητήσει δανειακή στήριξη από Ε.Ε. αλλά και ΔΝΤ.

Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις τόσο από πλευρά ισπανικής κυβέρνησης όσο και από πλευράς αξιωματούχων της Ε.Ε., οι επενδυτές δεν φαίνεται να πείθονται ότι η Ισπανία τελικώς δεν θα αποφύγει το ενδεχόμενο να ζητήσει την οικονομική στήριξη των εταίρων της. Αποτέλεσμα ο δείκτης IBEX 35 να υποχωρεί κατά 0,35%, ενώ συνεχίζονται οι ισχυρές πωλήσεις στα ισπανικά ομόλογα, αλλά και η διεύρυνση στο spreads του 10ετούς.

Σημείο-κλειδί, πάντως, η αυριανή (17/6) δημοπρασία 10ετών ομολόγων από την Ισπανία, με την προσοχή να στρέφεται στο επιτόκιο που θα ζητήσουν οι επενδυτές από την Μαδρίτη.

Σημαντική η στήριξη από τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού πλησιάζει τα 77 δολάρια ανά βαρέλι. Κέρδη μεταξύ 0,9% και 1% για τους τίτλους των Total και Royal Dutch Shell. Αντίθετα πτώση 0,5% καταγράφει η μετοχή της BP, η οποία «έκλεισε» σε χαμηλό 13 ετών στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Ανοδικές τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές με κέρδη από 1% έως 1,7% για τις Royal Bank of Scotland, Standard Chartered και Barclays.

Ο DAX 30 υποχωρεί μετά τα αμερικανικά macro 0,3% στις 6.156 μονάδες, ο FTSE 100 0,02% στις 5.216 μονάδες και ο CAC 40 0,37 στις 3.647 μονάδες. Κέρδη 0,69% για τον πορτογαλικό PSI 20, ενώ πτωτικά κινείται, με απώλειες 0,5% ο ιταλικός FTSE MIB.

Πτωτικές τάσεις, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Απώλειες 0,5% για τον S&P 500, ενώ κατά 0,4% χαμηλότερα κινούνται οι Dow Jones και Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, την εκκίνηση νέων κατοικιών, τις εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αλλά και την βιομηχανική παραγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v