Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση στην Ευρώπη

Ούτε η ελεύθερη πτώση του ZEW αλλά τελικά ούτε η Moody’s κατορθώνουν να «κρατήσουν» σε αρνητική τροχιά τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες γύρισαν σε ανοδική πορεία. Σταθεροποίηση στα futures Wall Street.

Η καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών οδηγεί σε αντιστροφή τάσεων τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται ανοδικά ξεπερνώντας το αρχικό σοκ από την υποβάθμιση της Ελλάδας σε «junk» από την Moody’s αλλά και την κάθετη υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία.

Κέρδη 0,6% για τον FTSEurofirst 300 στις 1.037,02 μονάδες, ο οποίο κινείται σε θετική τροχιά για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση.

«Ο βασικός παράγοντας που στηρίζει την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών είναι η ανάκαμψη του ευρώ», τονίζει στο Reuters ο κ. Vincent Ganne, τεχνικός αναλυτής της IG Markets.

Κέρδη 2,5% για την μετοχή της UBS, ενώ κατά 3% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Societe Generale. Η επιτυχημένη πώληση 12μηνων και 18μηνων εντόκων γραμματίων από την Ισπανία, αν και με υψηλότερα επιτόκια, αποτέλεσε θετική είδηση –τουλάχιστον προς το παρόν- για τους επενδυτές.

Άνοδος 0,47% για τον DAX 30 στις 6.153,98 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,46% στις 5.225,84 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,67% στις 3.650,37 μονάδες.

Θετική η εικόνα και του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται 0,44%, τον πορτογαλικό PSI 20 να κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,08% και τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,87%.

Ανοδικές τάσεις, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Κέρδη 0,19% για τον Dow Jones, άνοδος 0,12% για τον S&P 500, ενώ κατά 0,2% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Μάιο, καθώς και για τον δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας στη Ν. Υόρκη τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v