Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BP "ανεβάζει" τις ευρωαγορές

Η επιστροφή σε ανοδική πορεία της BP αλλά και τα ισχυρά κέρδη τραπεζικών τίτλων, κυρίως ισπανικών, διατηρούν σε κερδοφόρα τροχιά τις ευρωπαϊκές αγορές. Θετική η εικόνα για τα futures της Wall Street.

Ανοδικές τάσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ενισχύονται για τρίτη συνεδρίαση λόγω της αισιοδοξίας για την παγκόσμια ανάπτυξη αλλά και την ανάκαμψη της μετοχής της BP που «τραβά» ανοδικά το σύνολο του κλάδου.

Όπως όλα δείχνουν η BP δεν θα προχωρήσει σε περικοπή του μερίσματός της, κάτι το οποίο φοβόταν η αγορά, ενώ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα οι ειδήσεις που καταφθάνουν για την προσπάθεια της εταιρίας να καθαρίσει τον Κόλπο του Μεξικού είναι θετικές. Αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχύεται κοντά στο 6% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ιδιαίτερα θετική η εικόνα των τραπεζών, με τις μετοχές των Banco Santander, BNP Paribas και UBS να ενισχύονται μεταξύ 1,6% και 2,6%.

Άνοδος 0,16% για τον DAX 30 στο επίπεδο των 6.066,53 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,93% στις 5.108,01 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,88% υψηλότερα στις 3.547,48 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη για τις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό IBEX να σημειώνει κέρδη 4%, τον πορτογαλικό PSI 20 να ενισχύεται κατά 1,03% και τον ιταλικό FTSE MIB να κινείται κατά 1,02% υψηλότερα.

Σε θετική πορεία, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Κέρδη 0,14% για Dow Jones, 0,16% για S&P 500 ενώ κατά 0,15% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάιο, καθώς και για τα προκαταρκτικά στοιχεία του δείκτη εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν και αφορούν τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v