Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη νευρικότητα στην Ευρώπη

Ισχυρή μεταβλητότητα, συχνές αλλαγές πρόσημων και ιδιαίτερα έντονη νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, αρκετές εκ των οποίων έχουν «γυρίσει» αρνητικά, με νέες πιέσεις για την BP.

Η νευρικότητα αλλά και η αναποφασιστικότητα των επενδυτών είναι το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει και τη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών. Για μία ακόμη φορά αρκετοί ευρωπαϊκοί δείκτες έχασαν τα αρχικά τους κέρδη και «γύρισαν» σε αρνητικό πρόσημο.

Η κρίση χρέους στην Ευρώπη, πάντως, εξακολουθεί να «βαραίνει» στις συνειδήσεις των επενδυτών, οι οποίοι –σε έρευνα του Bloomberg- δεν εμφανίζονται διόλου αισιόδοξοι τόσο για το μέλλον του ευρώ, όσο και γι’ αυτό της ελληνικής οικονομίας.

Από καθαρά μακροοικονομική άποψη οι επενδυτές αναμένουν την δημοσιοποίηση του Beige Book της Fed, στο οποίο η τράπεζα καταθέτει τις εκτιμήσεις της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Απώλειες 0,1% για τον FTSEurofirst 300 στις 979,92 μονάδες, με τη μετοχή της BP να κινείται κατά 4,7% χαμηλότερα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της εταιρίας αλλά και για το ύψος του μερίσματος που θα προσφέρει στους μετόχους της.

Πτώση 0,35% για τον DAX 30 στις 5.848,02 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,47% στις 5.004,67 μονάδες, ενώ κατά 0,27% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.371,30 μονάδες.

Μεικτή η εικόνα στον ευρωπαϊκό Νότο, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί 0,06%, τον πορτογαλικό PSI 20 να αποδυναμώνεται κατά 0,35%, ενώ κέρδη 0,37% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB. Πτωτική στροφή και για την αγορά της Ουγγαρίας, με τον BUX να υποχωρεί κατά 1,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v