Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Σε τροχιά ανάκαμψης οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τρεις συνεδριάσεις σημαντικών πιέσεων, με στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο. Μεικτή εικόνα στην Ασία, με πτώση 1% για Nikkei, άνοδο 2% για Κίνα.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τρεις συνεδριάσεις απωλειών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε αγορές μετοχών τραπεζών αλλά και μεταλλευτικών ομίλων.

Το πλήγμα που έχουν δεχθεί οι δύο συγκεκριμένοι κλάδοι καθιστά αρκετές από τις εταιρίες που τους «εκπροσωπούν» καλές ευκαιρίες, με δεδομένη και τη σημαντική υποχώρηση των αποτιμήσεων.

Η κρίση χρέους στην Ευρώπη, πάντως, εξακολουθεί να «βαραίνει» στις συνειδήσεις των επενδυτών, οι οποίοι –σε έρευνα του Bloomberg- δεν εμφανίζονται διόλου αισιόδοξοι τόσο για το μέλλον του ευρώ, όσο και γι’ αυτό της ελληνικής οικονομίας.

Από καθαρά μακροοικονομική άποψη οι επενδυτές αναμένουν την δημοσιοποίηση του Beige Book της Fed, στο οποίο η τράπεζα καταθέτει τις εκτιμήσεις της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Κέρδη 0,4% για DAX 30 στις 5.893,22 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,5% στις 5.051,63 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,9% υψηλότερα στις 3.408,11 μονάδες.

Θετική η εικόνα και για τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου. Άνοδος 0,6% για τον ισπανικό IBEX 35, κέρδη 0,6% για τον πορτογαλικό PSI 20, ενώ κατά 1% υψηλότερα κινείται ο ιταλικός FTSE MIB. Στο 0,41% τα κέρδη για τον ουγγρικό BUX.

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ανοδικά κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v