Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά με το βλέμμα στην ΕΚΤ η Ευρώπη

Με την προσοχή στραμμένη στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ και στις δηλώσεις του κ. Τρισέ οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες, πάντως, κινούνται πτωτικά. Μεικτή εικόνα στην Ασία, με κέρδη 1,1% για Nikkei, πτώση 1% για Κίνα.

Πτωτική κίνηση, για μία ακόμη συνεδρίαση, για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή να στρέφεται στην συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ κ. Τρισέ, η οποία ξεκινά στις 15.30 ώρα Ελλάδος.

Οι επενδυτές ευελπιστούν ότι ο κ. Τρισέ θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων και πιθανώς να αποκαλύψει την «εθνική ταυτότητα» των ομολόγων που έχει αγοράσει η τράπεζα. Μέχρι στιγμής η ΕΚΤ έχει αγοράσει κρατικά ομόλογα αξίας 40 δισ. ευρώ, με αρκετούς παράγοντες στις αγορές να τονίζουν ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος τους είναι χρεόγραφα του ελληνικού δημοσίου.

Το άλλο μεγάλο ερωτηματικό για τις αγορές αποδεικνύεται ότι είναι η BP, η μετοχή της οποίας υποχωρεί κατά 11,6%, καθώς παραμένουν τα τεράστια προβλήματα στον Κόλπο του Μεξικού αλλά και η δαμόκλειος σπάθη των ποινικών διώξεων στις ΗΠΑ.

Πτώση 0,4% για τον DAX 30 στις 5.960,76 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,8% στις 5.046,44 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,8% χαμηλότερα στις 3.419,29 μονάδες.

Ανάλογη η εικόνα και στον ευρωπαϊκό Νότο, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί 0,9%, τον πορτογαλικό PSI 20 να αποδυναμώνεται 0,7% και τον ιταλικό FTSE MIB να κινείται κατά 0,6% χαμηλότερα.

Μεικτή εικόνα στην Ασία με τον Nikkei να σημειώνει κέρδη 1% και την Κίνα να υποχωρεί κατά το ίδιο ποσοστό. Σημαντικές πιέσεις για την Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v