Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RBS και UBS οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωαγορές

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές, με ισχυρές πιέσεις για τον τραπεζικό κλάδο, μετά τα δυσμενέστερα των εκτιμήσεων κέρδη γ' τριμήνου της UBS και την πώληση μονάδων από την RBS.

Σε τροχιά υποχώρησης οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση ζημιών γ’ τριμήνου υψηλότερων των εκτιμήσεων από την ελβετική UBS και την απόφαση της βρετανικής RBS να ευθυγραμμιστεί με τις επιταγές της Κομισιόν και να προχωρήσει σε πώληση μονάδων της.

Πτώση της τάξης του 3,2% για τον τίτλο της UBS, ενώ κατά 4,5% χαμηλότερα κινείται η μετοχή της RBS. Αντίθετα κέρδη υψηλότερα του 2% σημειώνει η μετοχή της Lloyds, μετά την ανακοίνωση για αύξηση μετοχικού κεφαλάιου στο επίπεδο ρεκόρ των 21 δισ. στερλινών.

διόρθωση βασίζεται σε τρία σημεία: φόβοι για το μέλλον των μετόχων των τραπεζών, φόβοι για αύξηση επιτοκίων σε παγκόσμιο είπεδο και φόβοι για το ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικνομίας θα καθυστερήσει λόγω της απροθυμίας (και της αδυναμίας) των Αμερικανών να αυξήσουν τις δαπάνες τους", τονίζει στο Bloomberg ο κ. Bill O'Neil, αναλυτής της Merrill Lynch Global Wealth Management.

Απώλειες 1,41% για τον FTSE 100 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 5.032 μονάδων, με τον DAX 30 να υποχωρεί 1,5% στις 5.349 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,61% χαμηλότερα στις 3.580 μονάδες.

Μικτή εικόνα για τις ασιατικές αγορές, με αργία στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ενώ η αισιοδοξία επέστρεψε στην Wall Street, η οποία ακολούθησε ανοδική πορεία στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v