Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική πορεία για ευρωαγορές-futures Wall

Σε ανοδική τροχιά παραμένουν τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα futures της Wall Street, παρά το γεγονός ότι ο τραπεζικός κλάδος διατηρείται σε «κλοιό» ρευστοποιήσεων, μετά και την χρεοκοπία της αμερικανικής CIT.

Ήπια ανοδικές τάσεις στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες παραμένουν υπό ισχυρή πίεση, μετά και την χρεοκοπία του αμερικανικού ομίλου CIT Group.

Παραμένει σε ελεύθερη υποχώρηση, με απώλειες που πλησιάζουν το 13%, η μετοχή της Royal Bank of Scotland, μετά από τη διαφαινόμενη αναγκαστική πώληση επιπλέον μονάδων λόγω ανάλογης απαίτησης από την Κομισιόν. Η RBS διευκρίνισε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το όλο θέμα στις 6 Νοεμβρίου.

Όσο για την κατάρρευση της CIT –η οποία είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες χρεοκοπίες στην ιστορία των ΗΠΑ- κατέφθασε μετά από αρκετούς μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.

Κέρδη 0,06% σημειώνει ο DAX 30 στις 5.418 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,5% στις 5.071 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,4% υψηλότερα στις 3.623 μονάδες.

Σε θετική πορεία –μετά το sell-off της Παρασκευής- κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Άνοδος 0,6% για Dow Jones, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,7% και τον Nasdaq να κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,02%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, καθώς και του PMI βιομηχανίας Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v