Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικές τοποθετήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η χρεοκοπία της CIT αλλά και η πιθανή αναγκαστική πώληση επιπλέον μονάδων από την Royal Bank of Scotland, μετά από πιέσεις της Κομισιόν, ασκούν πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Σε σταθεροποιητική τροχιά οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος περνούν σταδιακά οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις πρωινές πιέσεις λόγω ρευστοποιήσεων σε τραπεζικούς τίτλους. Σε επιλεκτικές τοποθετήσεις προχωρούν οι επενδυτές μετά τις πιέσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Απώλειες 1,5% για τη μετοχή της Credit Suisse, ενώ σε πορεία ελεύθερης πτώσης κινείται ο τίτλος της Royal Bank of Scotland, μετά από δημοσίευμα ότι η Κομισιόν θα την αναγκάσει να πωλήσει επιπλέον μονάδες. Υποχώρηση της τάξης του 5,9% για τον τίτλος της Ryanair, καθώς οι προβλέψεις της για την συνολική κερδοφορία στο τρέχον έτος χρήσης δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Σαφώς αρνητική επίπτωση στις διαθέσεις των επενδυτών προκάλεσε και η ένταξη σε καθεστώς προστασίας από την χρεοκοπία, του αμερικανικού τραπεζικού ομίλου CIT.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται 0,19% στις 5.423 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,44% στις 5.066 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,47% χαμηλότερα στις 3.624 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση την Κίνα, η οποία σημείωσε ράλι. "Βουτιά" για την Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v