Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις πλην Κίνας στις ασιατικές αγορές

Υψηλές απώλειες στις ασιατικές αγορές, με εξαίρεση την Κίνα η οποία καταγράφει ράλι με άνοδο κοντά στο 3%. Οι πιέσεις στην υπόλοιπη Ασία αποδίδονται στην πτώση των τιμών εμπορευμάτων αλλά και σε ρευστοποιήσεις.

Πτωτική πορεία για τις ασιατικές αγορές, μετά την υποχώρηση στις τιμές εμπορευμάτων αλλά και την αδύναμη πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Δύο στοιχεία που θέτουν εκ νέου εν αμφιβόλω τη δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Την απόλυτη εξαίρεση αποτελεί η αγορά της Κίνας, όπου ο δείκτης CSI 300 ενισχύεται κατά 3,4% και ο Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 2,7%, έπειτα από δημοσίευμα κινεζικής εφημερίδας ότι η κυβέρνηση της χώρας έδωσε το "O.K." για κατασκευή θεματικού πάρκου της Disney στη Σαγκάη.

Πτώση 3,1% για τη Mitsubishi Corp., η Daiwa Securities Group αποδυναμώνεται 4,5% και η Sony Corp. υποχωρεί πλησίον του 5,8%.

Απώλειες 1,1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, ο Nikkei υποχωρεί κατά 2,31% και ο ASX στην αγορά της Αυστραλίας αποδυναμώνεται πλησίον του 2,16%. Ανάλογη εικόνα για τις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να σημειώνουν πτώση σε ποσοστά 1,13% και 1,37% αντίστοιχα.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται αυτήν την ώρα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πτώση 0,2% για τον DAX 30, απώλειες 0,4% για τον FTSE 100 και αποδυνάμωση 0,3% για τον CAC 40.

Η υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης οδήγησε σε "βουτιά" τη Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με πτώση 2,51% στις 9.712,73 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 2,81% στις 1.036,18 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε χαμηλότερα κατά 2,5% στις 2.045,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v