Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εμπορεύματα "έριξαν" την Ασία

Στο χαμηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων διολίσθησε ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού, μετά την υποχώρηση στις τιμές εμπορευμάτων αλλά και την πτώση στην Wall. Απώλειες 1,4% για Nikkei, 2% για Κίνα.

Η υποχώρηση στις τιμές εμπορευμάτων αλλά και μέτρα από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ προκειμένου να υπάρξει περιορισμός της κερδοσκοπίας στον κλάδο real estate οδήγησαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων τις ασιατικές αγορές, οι οποίες, σαφώς, επηρεάστηκαν και από την πτώση στην Wall Street.

Πτώση 5% για την μετοχή της Mitsui & Co. (η οποία δραστηριοποιείται στις συναλλαγές εμπορευμάτων) με την Sun Hung Kai Properties να υποχωρεί 3% και την Kawasaki Kisen Kaisha, του τρίτου μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου της Ιαπωνίας, να αποδυναμώνεται κατά 5%.

Στο 1,5% οι απώλειες για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαρτίου. Απώλειες 1,45% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να αποδυναμώνονται κατά 1,61% και 0,46% αντίστοιχα.

Ισχυρές πιέσεις στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με πτώση 1,7% για τον Hang Seng, ενώ σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρέθηκε το χρηματιστήριο της Κίνας. Απώλειες 2,9% για τον CSI 300 και πλησίον του 2,8% για τον Shanghai Composite.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη οκτώ μονάδων για τον DAX 30, άνοδος εννέα μονάδων για τον FTSE 100, ενώ οριακά χαμηλότερα κατά δύο μονάδες κινείται ο CAC 40.

Ισχυρές πιέσεις, λόγω και της ανάκαμψης του δολαρίου καταγράφηκαν στην Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με πτώση 1,05% στις 9.867,96 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,17% στις 1066,94 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,59% στις 2.141,85 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v