Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Σημαντικές απώλειες στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της Wall Street, αλλά και υπό τον φόβο ότι η καλή πορεία της κινεζικής οικονομίας θα οδηγήσει σε αύξηση επιτοκίων στη χώρα και άρση του πακέτου στήριξης.

Σε χαμηλό σχεδόν τριών εβδομάδων οι ασιατικές αγορές, καθώς η εντυπωσιακή πορεία της κινεζικής οικονομίας επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για άρση του προγράμματος στήριξης στη χώρα αλλά και επακόλουθη αύξηση επιτοκίων.

Αρνητική επιρροή από την χθεσινή πτώση της Wall Street, αλλά και από ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών τριμήνου χαμηλότερων των εκτιμήσεων.

Πτώση 2,3% για την Bank of Communications, τον τέταρτο τραπεζικό όμιλο της Κίνας, με την Sumitomo Mitsui Financial Group να υποχωρεί 3,3%, ενώ κατά 5,8% χαμηλότερα κινήθηκε η LG Electronics.

Στο 1,1% οι απώλειες για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Οκτωβρίου, ενώ πτώση 0,64% σημείωσε ο Nikkei. Ανάλογη πορεία για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να υποχωρούν 0,53% και 1,06%, ενώ κατά 1,42% χαμηλότερα κινήθηκε ο δείκτης Kospi της Ν. Κορέας. Απώλειες 0,1% για τον CSI 300 στην αγορά της Κίνας, ενώ κατά 0,29% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Σημαντικές πιέσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πτώση 1,3% για DAX 30 και FTSE 100, ενώ κατά 1,5% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Τα αρνητικά μεγέθη εταιριών όπως η Boeing οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες την Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,92% στις 9.949,36 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,89% στις 1081,40 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,59% στις 2.150,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v