Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές

Τα θετικά εταιρικά μεγέθη σε συνδυασμό με την διαβεβαίωση από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας για νέες αυξήσεις επιτοκίων, οδήγησαν σε υψηλό 13 μηνών τις ασιατικές αγορές.

Ισχυρά κέρδη για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να στηρίζονται τόσο σε θετικά εταιρικά μεγέθη τριμήνου όσο και στη διαβεβαίωση από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, ότι θα προχωρήσει και σε νέες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον, καθώς η οικονομία της χώρας ακολουθεί καλή πορεία.

Άνοδος 6,3% για την Challenger Financial Services Group, με την Industrial & Commercial Bank of China να ενισχύεται κατά 2,9%.

«Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει», τονίζει στο Bloomberg, ο κ. Masaru Hamasaki, διαχειριστής κεφαλαίων στην Toyota Asset Management και προσθέτει ότι «η ζήτηση ενισχύεται ιδιαίτερα στον κλάδο τεχνολογίας, ενώ παράλληλα αισιοδοξούμε ότι τα εταιρικά μεγέθη θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες των αγορών».

Άνοδος 1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2008. Κέρδη 0,98% για τον Nikkei, ο οποίος άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων.

Ισχυρά κέρδη 1,11% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας με τους Hang Seng και Kospi να ενισχύονται κατά 0,79% και 0,61% υψηλότερα.

Διατηρήθηκε σε ανοδική πορεία και η κινεζική αγορά, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,91% και τον Shanghai Composite να σημειώνει κέρδη 1,3%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 0,15%, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά τρεις μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά τέσσερις μονάδες υψηλότερα.

Επιστροφή σε υψηλά έτους για την Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,96% στις 10.092,19 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,94% στις 1097,91 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,91% στις 2.176,32 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v