Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις, πλην Ιαπωνίας, στις ασιατικές αγορές

Σε τροχιά υποχώρησης, μετά τέσσερις συνεδριάσεις ανόδου, οι ασιατικές αγορές, με εξαίρεση το Τόκιο (+0,18%), το οποίο κινήθηκε σταθεροποιητικά, μετά τα μη ικανοποιητικά μεγέθη Goldman και Citi.

Η απογοήτευση που προκάλεσαν σε κάποιους επενδυτές τα οικονομικά μεγέθη τριμήνου των Goldman Sachs και Citigroup, σε συνδυασμό με τη διάθεση για κατοχύρωση κερδών οδήγησε σε απώλειες τις ασιατικές αγορές, με «φωτεινή» εξαίρεση το χρηματιστήριο του Τόκιο το οποίο κινήθηκε σταθεροποιητικά.

Πτώση 4,4% για την LG Display, μετά την ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών χαμηλότερων των εκτιμήσεων της αγοράς, ενώ κατά 3,5% χαμηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της Mitsubishi UFJ Financial Group. Στο 0,7% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με αποτέλεσμα τα εβδομαδιαία κέρδη του να περιορίζονται στο 0,8%.

«Οι επενδυτές ανησυχούν αρκετά για τη συνεχόμενη ενίσχυση των αποτιμήσεων και ταυτόχρονα αναρωτιούνται εάν η θετική πορεία της κερδοφορίας των επιχειρήσεων είναι διατηρήσιμη», τονίζει στο Bloomberg η κ. Daphne Roth, αναλύτρια της ABN Amro Private Banking.

Σε ήπια ανοδική πορεία κινήθηκε η ιαπωνική αγορά, με τον Nikkei να σημειώνει κέρδη 0,18% και να αποτελεί την απόλυτη εξαίρεση στο «κόκκινο» που επικράτησε στα ταμπλό των υπόλοιπων χρηματιστηρίων.

Πτώση 0,48% για το ASX στην αγορά της Αυστραλίας, με τον Hang Seng να υποχωρεί κατά 0,43% και τον Kospi της Ν. Κορέας να αποδυναμώνεται κατά 1,12%. Ισχυρότερες πιέσεις για το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να αποδυναμώνεται κατά 1,34% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 0,94% χαμηλότερα.

Ήπια ανοδική κίνηση, αυτήν την ώρα, για τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,4% για DAX 30 και FTSE 100, ενώ κατά 0,5% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Σε θετική πορεία διατηρήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον Dow Jones να διατηρείται υψηλότερα των 10.000 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,47% στις 10.062,79 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,42% στις 1096,56 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε οριακά υψηλότερα 0.05% στις 2.173,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v