Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη, πλην Ιαπωνίας, στις ασιατικές αγορές

Με εξαίρεση την αγορά του Τόκιο, τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε ανοδική πορεία, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές αλλά και τα μεγέθη γ’ τριμήνου της Intel.

Η καλύτερη του αναμενόμενου πορεία των εξαγωγών της Κίνας τον Σεπτέμβριο, αλλά και των μεγεθών γ’ τριμήνου του κορυφαίου τεχνολογικού ομίλου Intel, αποτέλεσαν τους καταλύτες που διατήρησαν τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού σε υψηλό 13 μηνών.

Κέρδη 3,1% για την PetroChina, με τον όμιλο λιανικών πωλήσεων JB Hi-Fi να ενισχύεται 4,8%, ενώ κατά 5% υψηλότερα κινήθηκε η μετοχή της Lenovo Group.

«Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται υποδεικνύουν ότι η ανάκαμψη είναι εδώ», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Nader Naeimi, στρατηγικός αναλυτής της AMP Capital Investors, η οποία διαθέτει υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 75 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 0,7% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «ανεβάζει» τα κέρδη του από τις 9 Μαρτίου έως και σήμερα στο 70%. Σε θετική πορεία το χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να ενισχύεται 0,95%, ενώ ανάλογη η εικόνα και στην αγορά της Ν. Κορέας, όπου ο Kospi σημείωσε κέρδη 1,24%.

Αρνητική εξαίρεση στο καλό κλίμα που επικράτησε στις ασιατικές αγορές, αποτέλεσε το χρηματιστήριο του Τόκιο, αν και ο Nikkei σημείωσε εξαιρετικά ήπιες απώλειες της τάξης του 0,16%.

Αντίθετα ισχυρά κέρδη για τις αγορές Κίνας και Χονγκ Κονγκ. Πιο συγκεκριμένα ο ευρύτερος κινεζικός δείκτης CSI 300 ενισχύθηκε κατά 1,93%, με τον Shanghai Composite να καταγράφει κέρδη 1,6%. Άνοδος 1,36% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 1,3% για τον DAX 30, στο 1,% για τον FTSE 100 και πλησίον του 1,2% για τον CAC 40.

Συγκρατημένη στάση, εν αναμονή αρκετών εταιρικών ανακοινώσεων για τα οικονομικά μεγέθη γ’ τριμήνου, διατήρησαν οι επενδυτές στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 9.871,06 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,28% στις 1073,19 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε οριακά υψηλότερα 0,04% στις 2.139,89 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v