Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Τα αρνητικά μεγέθη τριμήνου κορυφαίων ασιατικών ομίλων, επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την δύναμη της ανάκαμψης και οδήγησαν χαμηλότερα τις περισσότερες ασιατικές αγορές. Εξαίρεση η Κίνα με κέρδη 2%.

Επιστροφή σε αρνητική πορεία για τις αγορές Αυστραλίας και Ιαπωνίας, μετά τα αρνητικά μεγέθη τριμήνου των Casio Computer και Yashawa Electric, τα οποία επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες των επενδυτών για την «δύναμη» της ανάκαμψης και τους οδήγησαν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις.

Κάθετη πτώση 8,2% για τον τίτλο της Casio, ενώ κατά 2% χαμηλότερα κινήθηκε η Yaskawa Electric. Πτώση 3,2% για τον τίτλο της Australia & New Zealand Banking Group, ενώ στον αντίποδα κέρδη 2,2% σημείωσε η PetroChina, ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία των τιμών πετρελαίου.

Πτώση 0,2% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο πέντε προς ένα. Απώλειες 0,21% για τον Nikkei, ενώ ανάλογη εικόνα εμφάνισε και η αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί κατά 0,9%.

Θετική πορεία για τις αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να ενισχύονται 0,39% και 0,53% αντίστοιχα, στηριζόμενοι στην καλή πορεία πετρελαϊκών ομίλων αλλά και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο real estate.

Ισχυρά κέρδη για την αγορά της Κίνας, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να ενισχύεται κατά 1,99%, ενώ κατά 1,57% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 11 μονάδων για τον DAX 30, οριακές απώλειες επτά μονάδων για τον FTSE 100, ενώ κατά οκτώ μονάδες υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Τα αρνητικά μεγέθη τριμήνου των General Electric και Bank of America "πίεσαν" την Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα  ο Dow έκλεισε με πτώση 0,67% στις 9.995,91 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,81% στις 1087,68 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,76% στις 2.156,80 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v