Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στην Ασία

Σε ανοδική πορεία οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, μετά τα καλύτερα μεγέθη τριμήνου της Toyota αλλά και την θετική πορεία της οικονομίας της Ν. Κορέας. Κέρδη 0,7% για Nikkei, οριακή υποχώρηση 0,05% για Κίνα.

Τα θετικά μεγέθη τριμήνου της Toyota Industries αλλά και η ταχύτερη του αναμενόμενου ανάπτυξη για την οικονομία της Ν. Κορέας, οδήγησαν σε ανοδική πορεία τις κορυφαίες ασιατικές αγορές.

Κέρδη 7,4% για τη μετοχή της Toyota Industries, με την μετοχή της Toyota Motor να ενισχύεται κατά 2%. Σε ανάλογη πορεία οι μετοχές των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών, με την Kia Motors να ενισχύεται 1,9%, μετά και την αναβάθμιση της σύστασής της από την Credit Suisse.

Στο 0,4% η άνοδος για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο ένα προς τρία. Σε ανοδική τροχιά ο Nikkei με κέρδη της τάξης του 0,77%, ενώ πιέσεις δέχθηκε η αγορά της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX υποχώρησε 0,5%.

Ανοδική κίνηση για τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να ενισχύονται 1,7% και 1,03%, ενώ οριακά χαμηλότερα κινήθηκε η αγορά της Κίνας. Απώλειες 0,03% για τον CSI 300 και πτώση πλησίον του 0,05% για τον Shanghai Composite.

Ήπια ανοδική κίνηση καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη πέντε μονάδων για τον DAX 30, με τους FTSE 100 και CAC 40 να ενισχύονται κατά τρεις μονάδες.

Σημαντικές πιέσεις για την Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, λόγω του αδύναμου δολαρίου. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με πτώση 1,08% στις 9.972,18 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,22% στις 1079,60 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,5% στις 2.154,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v