Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το αμερικανικό ΑΕΠ στήριξε την Ασία

Η καλή πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ σε συνδυασμό με θετικά εταιρικά μεγέθη αλλά και καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την ανεργία στην Ιαπωνία στηρίζουν τις ασιατικές αγορές.

Η καλή πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ σε συνδυασμό με θετικά εταιρικά μεγέθη αλλά και καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την ανεργία στην Ιαπωνία στηρίζουν τις ασιατικές αγορές.

Άνοδος 4% για τις Industrial & Commercial Bank of China και Bank of China, με την Olympus να ενισχύεται κατά 9,2% και την Rio Tinto να κινείται κατά 4,6% υψηλότερα.

Άνοδος 1,8% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος, όμως, «κλείνει» την εβδομάδα με απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ για τον Οκτώβριο η πτώση του περιορίστηκε στο 1%, μετά και τα ισχυρά σημερινά κέρδη.

«Οι επενδυτές θεωρούν βέβαιο ότι η παγκόσμια οικονομία θα σημειώσει πολύ καλή πορεία εντός του 2010, ακόμη και εάν υπάρξει «απόσυρση» των έκτακτων μέτρων στήριξης», τονίζει στο Bloomberg, ο κ. Joel Mendoza, διαχειριστής κεφαλαίων στην BDO Private Bank, η οποία διαθέτει υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους δύο δισ. δολαρίων.

Άνοδος 1,45% για τον Nikkei. Σε ανάλογη πορεία οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να ενισχύονται 1,57% και 2,51% αντίστοιχα. Ισχυρά κέρδη για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,03% και τον Shanghai Composite να ενισχύεται πλησίον του 1,2%. Στον αντίποδα ήπιες πιέσεις στην αγορά της Ν. Κορέας, όπου ο δείκτης Kospi υποχωρεί 0,33%.

Διατήρηση της ισχυρής ανόδου υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 23 μονάδων για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 33 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 21 μονάδες υψηλότερα.

Η επιστροφή σε θετική πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ, με ανάπτυξη 3,5% στο γ’ τρίμηνο, έδωσε ώθηση στην Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με κέρδη 2,05% στις 9.962,58 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 2,25% στις 1066,11 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 1,84% στις 2.097,55 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v