Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονες ρευστοποιήσεις στην Ασία

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι ασιατικές αγορές στον απόηχο της αντίστοιχης πορείας Wall Street και ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αλλά και εξαιτίας αρνητικών εταιρικών μεγεθών. Χαμηλότερα από τις 10.000 μονάδες ο Nikkei.

Σε διαδικασία sell-off οι ασιατικές μετοχές, ακολουθώντας το παράδειγμα Wall Street και Ευρώπης, καθώς κορυφαίοι όμιλοι ανακοίνωσαν μεγέθη χαμηλότερα του αναμενόμενου. Αρνητική επίδραση στις επενδυτικές διαθέσεις και η επιβολή περισσότερο «σκληρών» όρων δανεισμού από την κινεζική κυβέρνηση.

Πτώση 4,8% για τον τίτλο της PetroChina, με τον τίτλο της Advantest Corp. (του μεγαλύτερου ομίλου κατασκευής memory-chips testers παγκοσμίως) να υποχωρεί κατά 6,6% και την ANZ Banking να αποδυναμώνεται πλησίον του 2,2%.

"Οι επενδυτές φροντίζουν να "αποσύρουν" μέρος των κερδών τους από τις αγορές, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία κατά πόσο η εταιρική κερδοφορία οφείλεται σε πραγματική αύξηση της ζήτησης και βελτίωση των συνθηκών και όχι στις υψηλές κρατικές δαπάνες ανά την υφήλιο", τόνισε στο Bloomberg, ο κ. Jonathan Ravelas, στρατηγικός αναλυτής της Banco de Oro Unibank, η οποία διαθέτει υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 8 δισ. δολαρίων.

Απώλειες 1,4% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να υποχωρεί κατά 1,83%. Ανάλογη εικόνα στις αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να αποδυναμώνονται κατά 2,39% και 1,48% αντίστοιχα.

Πτώση 2,53% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Ίδια εικόνα sell-off και στην αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί 2,47% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 2,34% χαμηλότερα.

Σε πτωτική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες μεταξύ 0,7% και 0,9% για τους DAX 30, FTSE 100 και CAC 40.

Η αγορά ακινήτων "βούλιαξε" την Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με πτώση 1,21% στις 9.762,69 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,95% στις 1042,63 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 2,67% στις 2.059,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v